Curry-kalapata simpukoiden kera
Maukas merenherkkuruoka, jossa koko ateria on yhdessä padassa. Löydät miltei kaiken tarvittavan pakasteosastolta. Kaikki ainekset ovat sitä paitsi hyvin hyödyllisiä – vähärasvaisia ja kivennäis- sekä vitamiinirikkaita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 400 g pakastekalaa
- 1 sipuli
- 6 perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl currya
- 5 dl kalalientä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 250 g pakaste-pinaatinlehtiä
- 1 tl suolaa
- 500 g pakastesimpukoita
Koristeeksi
- 3 ½ rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Sulata kalabriketti puolittain ja leikkaa se suurehkoiksi paloiksi. Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Leikkaa sipuli renkaiksi, valkosipulinkynnet ja perunat viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy sen kokoisessa padassa, jossa pystyt tekemään koko ruoan loppuun saakka. Ripota curry öljyyn ja sekoita. Lisää sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää sitten perunat ja kaada päälle kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3. Sulata pinaatinlehdet puolittain ja leikkaa ne hieman pienemmiksi. Lisää pataan säilyketomaatit ja pinaattisilppu, sitten kalapalat. Kiehauta kerran, sulje kansi ja vedä pata liedeltä. Anna padan seistä 5 minuuttia ja tarkista sitten, että kala on kypsää, ts. se on valkoista läpinäkymätöntä. Maista ja lisää suolaa jos on tarvis. Laita nyt simpukat pataan ja anna lämmetä kauttaaltaan. Sirottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä tarjolle tuotaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa