Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Curry-kalapata simpukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 400 g pakastekalaa
  • 1 sipuli
  • 6 perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl currya
  • 5 dl kalalientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 250 g pakaste-pinaatinlehtiä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g pakastesimpukoita

Koristeeksi

  • 3 ½ rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata kalabriketti puolittain ja leikkaa se suurehkoiksi paloiksi. Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Leikkaa sipuli renkaiksi, valkosipulinkynnet ja perunat viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy sen kokoisessa padassa, jossa pystyt tekemään koko ruoan loppuun saakka. Ripota curry öljyyn ja sekoita. Lisää sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää sitten perunat ja kaada päälle kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

3. Sulata pinaatinlehdet puolittain ja leikkaa ne hieman pienemmiksi. Lisää pataan säilyketomaatit ja pinaattisilppu, sitten kalapalat. Kiehauta kerran, sulje kansi ja vedä pata liedeltä. Anna padan seistä 5 minuuttia ja tarkista sitten, että kala on kypsää, ts. se on valkoista läpinäkymätöntä. Maista ja lisää suolaa jos on tarvis. Laita nyt simpukat pataan ja anna lämmetä kauttaaltaan. Sirottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä tarjolle tuotaessa.

Maukas merenherkkuruoka, jossa koko ateria on yhdessä padassa. Löydät miltei kaiken tarvittavan pakasteosastolta. Kaikki ainekset ovat sitä paitsi hyvin hyödyllisiä – vähärasvaisia ja kivennäis- sekä vitamiinirikkaita.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraHaalea salaatti kuhan keraVärikäs kalapataPinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapataHalstratut silakat
Kala-äyriäispataLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata