Crostinit tonnikalatahnan kera
Nämä helppotekoiset, rapeat leipäpalat ovat täydellisiä lisäkkeitä salaatteihin, dippeihin – melkein mihin tahansa. Ne valmistuvat hetkessä, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.
Neljälle
- 1 ciabatta tai vastaava leipä
- 3 rkl oliiviöljyä
- gourmetsuolaa
Tonnikalatahna
- 2 ½ dl tonnikalaa purkista
- 1 sipuli
- 2 dl majoneesia
- 2 dl maissinjyviä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa kumpikin puolikas ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Penslaa leipien kummatkin puolet oliiviöljyllä ja laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, sirottele päälle sormisuolalla ja anna jäähtyä.
3. Keitä 5 dl vettä. Kuori ja silppua sipuli ja laita kiehuvaan veteen, ryöppää nopeasti, kaada siivilään ja anna jäähtyä.
4. Sekoita tonnikala ja majoneesi kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää maissi ja sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna kannelliseen kulhoon ja pane kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen