Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crostinit tonnikalatahnan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 ciabatta tai vastaava leipä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa

Tonnikalatahna

  • 2 ½ dl tonnikalaa purkista
  • 1 sipuli
  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl maissinjyviä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa kumpikin puolikas ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Penslaa leipien kummatkin puolet oliiviöljyllä ja laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

2. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, sirottele päälle sormisuolalla ja anna jäähtyä.

3. Keitä 5 dl vettä. Kuori ja silppua sipuli ja laita kiehuvaan veteen, ryöppää nopeasti, kaada siivilään ja anna jäähtyä.

4. Sekoita tonnikala ja majoneesi kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää maissi ja sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna kannelliseen kulhoon ja pane kylmään tarjoiluun asti.

Nämä helppotekoiset, rapeat leipäpalat ovat täydellisiä lisäkkeitä salaatteihin, dippeihin – melkein mihin tahansa. Ne valmistuvat hetkessä, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.

Lisää aiheesta:

Rosmariiniskonssit vuohenjuustollaUppomunatoastit papujen keraGraavatut silakat perunallaMeetvurstipizzaJuustoinen focaccialeipäPinaattipiiras kanalla
TahnatAlkuruoatGoGreenVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tahnat
  • 10.10.202410:21
    Nopeat ja helpot

    Pistaasihummus

  • 15.12.202313:17
    Joulu

    Savuporotahna

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savukalatahna

  • 18.02.201300:00
    Anjovis

    Tapenade anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Crostinit tonnikalatahnan kera