Crostinit tonnikalatahnan kera
Nämä helppotekoiset, rapeat leipäpalat ovat täydellisiä lisäkkeitä salaatteihin, dippeihin – melkein mihin tahansa. Ne valmistuvat hetkessä, joten ole tarkkana, etteivät ne pala.
Neljälle
- 1 ciabatta tai vastaava leipä
- 3 rkl oliiviöljyä
- gourmetsuolaa
Tonnikalatahna
- 2 ½ dl tonnikalaa purkista
- 1 sipuli
- 2 dl majoneesia
- 2 dl maissinjyviä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa kumpikin puolikas ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Penslaa leipien kummatkin puolet oliiviöljyllä ja laita viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, sirottele päälle sormisuolalla ja anna jäähtyä.
3. Keitä 5 dl vettä. Kuori ja silppua sipuli ja laita kiehuvaan veteen, ryöppää nopeasti, kaada siivilään ja anna jäähtyä.
4. Sekoita tonnikala ja majoneesi kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää maissi ja sipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tahna kannelliseen kulhoon ja pane kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan