Crêpes Maxim's
Crepit ovat harsonohuita ohukkaita, joita syödään sekä jälkiruokana että alkupalana täytteestä riippuen. Tässä kinkkutäytteiset crepit gratinoidaan juustolla.
4 annosta
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1½ dl vettä
- 1½ dl kahvikermaa
- 2 kananmunaa
- 2 keltuaista
Täyte
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kahvikermaa
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- 200 g palvikinkkua
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- ripaus raastettua muskottipähkinää
- 1 dl emmentaljuustoa
Valmistusohje
1. Ohukaiset: Sekoita jauhot, suola ja kerma ja hieman vettä ja vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset. Vatkaa loppu vesi ja munaseos ohukaistaikinaan ja kaada lopuksi taikina siivilän läpi, jotta siitä tulee täysin tasaista. Paista 8 vaaleaa, lehdenohutta ohukaista keskilämmöllä. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Täyte: Suikaloi kinkku ja silppua ruohosipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kerma vatkaten. Hauduta 2 minuuttia alhaisella lämmöllä. Lisää kinkku ja ruohosipuli, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
3. Crepit: Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Lusikoi täyte ohukaisille, kääri ne rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan. ripottele juusto crepien päälle ja gratinoi 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanutta ja kullankeltaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan