Crêpes Maxim's

Crepit ovat harsonohuita ohukkaita, joita syödään sekä jälkiruokana että alkupalana täytteestä riippuen. Tässä kinkkutäytteiset crepit gratinoidaan juustolla.

4 annosta

  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • 1½ dl kahvikermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista

Täyte

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kahvikermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g palvikinkkua
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • ripaus raastettua muskottipähkinää
  • 1 dl emmentaljuustoa

Valmistusohje

1. Ohukaiset: Sekoita jauhot, suola ja kerma ja hieman vettä ja vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset. Vatkaa loppu vesi ja munaseos ohukaistaikinaan ja kaada lopuksi taikina siivilän läpi, jotta siitä tulee täysin tasaista. Paista 8 vaaleaa, lehdenohutta ohukaista keskilämmöllä. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Täyte: Suikaloi kinkku ja silppua ruohosipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kerma vatkaten. Hauduta 2 minuuttia alhaisella lämmöllä. Lisää kinkku ja ruohosipuli, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

3. Crepit: Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Lusikoi täyte ohukaisille, kääri ne rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan. ripottele juusto crepien päälle ja gratinoi 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanutta ja kullankeltaista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.