Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crêpes Maxim's

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Crepit ovat harsonohuita ohukkaita, joita syödään sekä jälkiruokana että alkupalana täytteestä riippuen. Tässä kinkkutäytteiset crepit gratinoidaan juustolla.

4 annosta

  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl vettä
  • 1½ dl kahvikermaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista

Täyte

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kahvikermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g palvikinkkua
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia
  • ripaus raastettua muskottipähkinää
  • 1 dl emmentaljuustoa

Valmistusohje

1. Ohukaiset: Sekoita jauhot, suola ja kerma ja hieman vettä ja vatkaa ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa kananmunat ja keltuaiset. Vatkaa loppu vesi ja munaseos ohukaistaikinaan ja kaada lopuksi taikina siivilän läpi, jotta siitä tulee täysin tasaista. Paista 8 vaaleaa, lehdenohutta ohukaista keskilämmöllä. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Täyte: Suikaloi kinkku ja silppua ruohosipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kerma vatkaten. Hauduta 2 minuuttia alhaisella lämmöllä. Lisää kinkku ja ruohosipuli, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

3. Crepit: Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Lusikoi täyte ohukaisille, kääri ne rullalle ja nosta voideltuun uunivuokaan. ripottele juusto crepien päälle ja gratinoi 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanutta ja kullankeltaista.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen sipulipiirasTilli-tonnikalacrepsitFriteerattua kanaa maissiohukaisten ja pekonin keraKrepit kanamuhennostäytteelläJuustolettuja ja kantarellivaahtoaPizzakierteet
Suolaiset letutVälipalatAlkuruoatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa