Crème brûlée
Tämä on jälkiruokien ehdoton kuningatar!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 5 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl fariinisokeria
Valmistusohje
Kuumenna kerma ja maito ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Riko kulhoon kaksi kokomunaa ja erottele keltuaiset lopuista mukaan.
Vatkaa kuuma maito niiden päälle. Tarkista massan maku.
Kaada vanukasmassa annoskulhoihin ja nosta kipot laakeaan uunivuokaan, jossa on vettä pohjalla parin sentin syvyydeltä. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet.
Ripottele jäähtyneen vanukkaan pinnalle fariinisokeria ja kuorruta créme brûlée grillivastuksen alla tai kuorrutusliekillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan