Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème brûlée kehrätyn sokerin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Crème brûlée on klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka, vanilja-kermakreemi ohuen sokerikuoren alla. Kehrätty sokeri on makuasia.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 3 rkl raakasokeria

Kehrätty sokeri

  • 1 dl kidesokeria

Koristeluun

  • marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kerma, maito ja vaniljatanko kiehuvaksi. Nosta vaniljatangon palat kattilasta, raaputa niistä siemenet kermamaitoon. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Kaada lämmin kermamaito keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten.

2. Kaada seos pieniin annosvuokiin. Paista vesihauteessa uunin alatasolla n. 1 tunti tai kunnes brûléet ovat hyytynet. Anna jäähtyä kokonaan. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeria kreemien päälle ja anna olla uunissa kunnes sokeri on sulanut ja kuplii.

3. Kehrätty sokeri: Kuumenna paistinpannu ja sulata sokeri vaaleanruskeaksi ja sitkeäksi. Kasta haarukka sokeriin ja vetele siitä nauhoja, anna niiden jäähtyä leivinpaperilla. Koristele brûléet kehrätyllä sokerilla sekä marjoilla.

Lisää aiheesta:

LakkabrûléeCrème brûlée fariinisokerillaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraKaramellivanukasCrème caramelMaitosuklaabunet
Creme bruleeGluteenitonYstävänpäiväKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée