Crème brûlée kehrätyn sokerin kera
Crème brûlée on klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka, vanilja-kermakreemi ohuen sokerikuoren alla. Kehrätty sokeri on makuasia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 3 rkl raakasokeria
Kehrätty sokeri
- 1 dl kidesokeria
Koristeluun
- marjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kerma, maito ja vaniljatanko kiehuvaksi. Nosta vaniljatangon palat kattilasta, raaputa niistä siemenet kermamaitoon. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Kaada lämmin kermamaito keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten.
2. Kaada seos pieniin annosvuokiin. Paista vesihauteessa uunin alatasolla n. 1 tunti tai kunnes brûléet ovat hyytynet. Anna jäähtyä kokonaan. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeria kreemien päälle ja anna olla uunissa kunnes sokeri on sulanut ja kuplii.
3. Kehrätty sokeri: Kuumenna paistinpannu ja sulata sokeri vaaleanruskeaksi ja sitkeäksi. Kasta haarukka sokeriin ja vetele siitä nauhoja, anna niiden jäähtyä leivinpaperilla. Koristele brûléet kehrätyllä sokerilla sekä marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti