Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème brûlée fariinisokerilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kermaa
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 50 g sokeria

Gratinointiin

  • 100 g ruskeaa fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna varovasti kermaa ja vaniljatangon palasia 10 minuutin ajan. Vatkaa munankeltuainen ja sokeri kuohkeaksi.

2. Poimi vaniljatanko kermasta ja kaavi puolikkaista siemenet takaisin kermaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kerma munasekoitukseen vähän kerrallaan. Kaada kreemi neljään uuninkestävään annosvuokaan. Aseta ne vesihauteeseen uuniin 30 minuutiksi. Anna jäähtyä kokonaan. Laita kylmään vähintään tunniksi.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ripottele fariinisokeri kylmän, jähmettyneen kermakreemin päälle. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes fariinisokeri sulaa.

Lisää aiheesta:

LakkabrûléeMokkapannacottaCrème brûlée kehrätyn sokerin keraCrème brûléeCrème caramelMaitosuklaabunet
Creme bruleeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tämä on ihana, klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka. Pehmeä kermakreemi gratinoidaan nopeasti ruskean fariinisokerin kera, josta tulee ohut nekkupeite herkun päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée