Crème brulée anishedelmien kanssa
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4:lle hengelle
Anishedelmät
- 3 appelsiinia
- 2 karambolaa
- 2 kiiviä
- 1 rasia ananaskirsikoita
- ½ dl kuivaa sherryä
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3 tähtianista
- 1 kanelitanko
Crème brulée
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 2 ½ dl punaista maitoa
- 5 keltuaista
- 100 g sokeria
- 1 vaniljatanko
- ruskeaa sokeria
Valmistusohje
Laita vesi, sokeri, sherry ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kiehua rauhassa kokoon. Kuori hedelmät veitsellä ja leikkaa n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja aseta kulhoon. Nipistä ananaskirsikoista kuiva kuori ja heitä muiden hedelmien mukaan. Kun kastike on siirappimaista, kaada se hedelmien päälle ja anna hedelmien marinoitua.
Aloita crème bruléen valmistus kiehauttamalla kerma, sokeri ja vanilja. Nosta hetkeksi jäähtymään. Erottele keltuaiset ja sekoita kermaan. Jaa astioihin ja kypsennä uunissa 95°c:ssa n. 45 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa kunnes brülee on kylmä. Kuorruta sokerilla ja paahda rapeaksi joko uunin yläosassa grillivastusten alla tai kaasupolttimella. Varo polttamasta vanukkaita!
Lusikoi vanukkaiden päälle marinoituja hedelmiä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje