Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème anglaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kelluvat saaret tai lumimunat ovat kevyt, perinteinen isoäidin klassikko.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 6 isoa keltuaista
  • 80 g sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunankuorta hienonnettuna

Valmistusohje

Anna kerman ja maidon kiehahtaa paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Valuta kuumennettu kerma ja maito ohuena nauhana keltuaissokerivaahdon sekaan jatkuvasti sekoittaen.

Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsytä koko ajan hämmentäen, kunnes kastike alkaa hieman jo paksuuntua ja pintaan jää kevyt vana lusikalla vetäistäessä. Kun yksi kupla nousee pintaan, se riittää kiehumiseksi. Idea on kypsyttää munankeltuaiset niin, että ne muodostavat tasaisen kastikkeen eivätkä pääse kokkeloitumaan. Kokin niksi: crème anglaise on valmista, kun vatkaat seosta myötäpäivään ja pysäytettäessä seoksen kuplat liikkuvat n. neljäsosakierroksen takaisin päin. Paksu- ja laakeapohjainen kattila on tähän tarkoitukseen paras.

Kaada kastike kulhoon (älä jätä kuumaan kattilaan, ettei jatka kypsymistään) ja sekoita joukkoon mehu ja sitruunankuoret. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Lisää aiheesta:

Mustikoilla koristeltu kermainen vaahtoSuklaavaahtoVaahtokarkkifudgeVaniljakastikeCrème caramel annosvuoissaHunajajäädyke vadelmakastikkeen kera
JälkiruokaGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö