Mainos
Mainos

Tähän salaattiin sinun on valittava libanonilaisia tai israelilaisia couscous-ryynejä, jotka ovat isompia ja pehmeämpiä kuin algerialaiset. Sahrami antaa intensiivisesti hehkuvan värin ja suloisen eksoottisia aromeja.

Neljälle

  • 250 g couscous-ryynejä
  • 4 luumutomaattia
  • 8 vihreää parsaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Sahrami- ja tomaattifondi

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl kanalientä
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 g sahramia

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua ne. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua palko. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita ja chiliä. Sekoita joukkoon couscous-ryynit ja kaada sekaan kanaliemi, tomaattimehu ja sahrami, sekoita. Keitä ryynit pehmeiksi kannen alla keskilämmöllä, noin 15 minuuttia.

2. Nosta couscous reikäkauhalla, laita ryynit vadille ja anna jäähtyä. Keitä loppua lientä kokoon 5-7 minuuttia, noin 2 desiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

3. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Pieni parsat. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa siivuiksi, leikkaa sokeriherneet kahtia. Paista parsaa ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä 2 minuuttia, lisää sokeriherneet ja sekoita. Kääntele joukkoon couscous, tomaatit ja saframifondi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.