Couscoussalaatti tuorein vihanneksin
Tähän salaattiin sinun on valittava libanonilaisia tai israelilaisia couscous-ryynejä, jotka ovat isompia ja pehmeämpiä kuin algerialaiset. Sahrami antaa intensiivisesti hehkuvan värin ja suloisen eksoottisia aromeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 250 g couscous-ryynejä
- 4 luumutomaattia
- 8 vihreää parsaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 150 g sokeriherneitä
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Sahrami- ja tomaattifondi
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl oliiviöljyä
- 5 dl kanalientä
- 4 dl tomaattimehua
- 1 g sahramia
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua ne. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua palko. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita ja chiliä. Sekoita joukkoon couscous-ryynit ja kaada sekaan kanaliemi, tomaattimehu ja sahrami, sekoita. Keitä ryynit pehmeiksi kannen alla keskilämmöllä, noin 15 minuuttia.
2. Nosta couscous reikäkauhalla, laita ryynit vadille ja anna jäähtyä. Keitä loppua lientä kokoon 5-7 minuuttia, noin 2 desiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
3. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Pieni parsat. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa siivuiksi, leikkaa sokeriherneet kahtia. Paista parsaa ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä 2 minuuttia, lisää sokeriherneet ja sekoita. Kääntele joukkoon couscous, tomaatit ja saframifondi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo