Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Couscoussalaatti tuorein vihanneksin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 250 g couscous-ryynejä
  • 4 luumutomaattia
  • 8 vihreää parsaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Sahrami- ja tomaattifondi

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl kanalientä
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 g sahramia

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua ne. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua palko. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita ja chiliä. Sekoita joukkoon couscous-ryynit ja kaada sekaan kanaliemi, tomaattimehu ja sahrami, sekoita. Keitä ryynit pehmeiksi kannen alla keskilämmöllä, noin 15 minuuttia.

2. Nosta couscous reikäkauhalla, laita ryynit vadille ja anna jäähtyä. Keitä loppua lientä kokoon 5-7 minuuttia, noin 2 desiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

3. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Pieni parsat. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa siivuiksi, leikkaa sokeriherneet kahtia. Paista parsaa ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä 2 minuuttia, lisää sokeriherneet ja sekoita. Kääntele joukkoon couscous, tomaatit ja saframifondi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Tähän salaattiin sinun on valittava libanonilaisia tai israelilaisia couscous-ryynejä, jotka ovat isompia ja pehmeämpiä kuin algerialaiset. Sahrami antaa intensiivisesti hehkuvan värin ja suloisen eksoottisia aromeja.

Lisää aiheesta:

Gazpacho ja avokado-kurkkusalaattiThai-maustettu kanapataMonen pavun salaatti tomaattikastikkeessaKikhernepata kuskusin keraPastasalaatti tulisen peston kanssaMarokkolainen pata
CouscoussalaattiLiharuokaKananmunatonLaktoositonParsaviikotPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti
  • 05.10.202109:06
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen" couscous-papusalatti

  • 30.01.201915:40
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin feta-couscoussalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Tabouleh

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Couscoussalaattia monelle