Coq au vin pekonilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652204/landscape16_9/515/290/ec346a54437bed94b93052dd16af7ad9/kF/899618-424.jpg)
Coq au vin, kukkoa viinissä, on yksi ranskalaisista klassikkoruoista. Kananpoika, valkosipuli, viinipullo ja pitkä keittoaika ovat pakollisia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera, jolla vieraat halutessaan voivat kaapia hyvän kastikkeen viimeisetkin rippeet lautasilta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kananpoika
- 100 g pekonia
- 4 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 3 ½ dl punaviiniä
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 5 kokonaista valkopippuria
- persiljanoksia
- 1 lehtisellerinvarsi
- 20 herkkusientä
- 20 pientä sipulia
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa lintu 8 palaksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyörittele linnunpalat seoksessa. Suikaloi pekonit. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana. Ruskista pekoni padassa, nosta reikäkauhalla. Lisää pataan jääneeseen rasvaan hieman voita ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paista hetki.
2. Leikkaa selleri pienemmiksi paloiksi ja poista persiljasta varret. Paista viimeiseksi linnunpalat niin, että ne saavat hyvänvärisen pinnan. Kaada pataan mukaan viini, timjami, laakerinlehti, pippurit, persiljanvarret ja selleri. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 30 minuuttia tai kunnes kana on valmista. Kun teet koepiston paksuimpaan kohtaan siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Keitä muussa tapauksessa hieman lisää.
3. Leikkaa herkkusienet paloiksi ja kuori pikkusipulit. Ruskista ne. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, koristele herkkusienillä ja sipuleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka