Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Coq au vin pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kananpoika
  • 100 g pekonia
  • 4 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3 ½ dl punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • persiljanoksia
  • 1 lehtisellerinvarsi
  • 20 herkkusientä
  • 20 pientä sipulia

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa lintu 8 palaksi. Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyörittele linnunpalat seoksessa. Suikaloi pekonit. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipuli ja porkkana. Ruskista pekoni padassa, nosta reikäkauhalla. Lisää pataan jääneeseen rasvaan hieman voita ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Paista hetki.

2. Leikkaa selleri pienemmiksi paloiksi ja poista persiljasta varret. Paista viimeiseksi linnunpalat niin, että ne saavat hyvänvärisen pinnan. Kaada pataan mukaan viini, timjami, laakerinlehti, pippurit, persiljanvarret ja selleri. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 30 minuuttia tai kunnes kana on valmista. Kun teet koepiston paksuimpaan kohtaan siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää. Keitä muussa tapauksessa hieman lisää.

3. Leikkaa herkkusienet paloiksi ja kuori pikkusipulit. Ruskista ne. Mausta kastike suolalla ja pippurilla, koristele herkkusienillä ja sipuleilla.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraLammaspatéRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataCoq au vinPunainen lammas- tai nautacurry
Coq au vinKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Coq au vin, kukkoa viinissä, on yksi ranskalaisista klassikkoruoista. Kananpoika, valkosipuli, viinipullo ja pitkä keittoaika ovat pakollisia. Tarjoile mielellään hyvän leivän kera, jolla vieraat halutessaan voivat kaapia hyvän kastikkeen viimeisetkin rippeet lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Coq au vin
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä savukyljen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Coq au vin keitetyllä riisillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin pekonilla