Coq au vin leivän kera
Ranskalainen kotiruoka tunnetaan kautta maailman. Kaikkein herkullisin klassikkoateria syntyy nuoresta kukosta. Lisäksi perinteeseen kuuluu nauttia juomana samaa viiniä, jota käytetään itse ruokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 nuori kukko tai iso broileri
- suolaa ja valkopippuria
- vehnäjauhoja paneeraukseen
- 4 viipaletta siankylkeä
- 16 pikkusipulia
- 24 pientä herkkusientä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 yrttikimppu
- 3 dl punaviiniä
- 4 dl kanalientä
- 1-2 rkl voita
- 2 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Paloittele broileri 8 osaan - 4 rintapalaan ja 4 koipipalaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja sirottele päälle vehnäjauhoja. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, puhdista herkkusienet ja leikkaa siankylki reiluiksi suikaleiksi.
2. Paista siankylki kohtuullisen kuumalla paistinpannulla voissa ja siirrä sitten pataan. Paista broilerinpalat padassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada päälle punaviini ja kanaliemi ja lisää yrttikimppu. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää herkkusienet ja sipulit ja hauduta kannen alla vielä 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Hienonna persilja. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät kolmioiksi. Paista leipäkolmiot pienessä määrässä voita keskilämmöllä. Nosta broileripalat tarjoilukulhoon. Soseuta herkkusienet ja sipulit sekä pieni tilkka keitinlientä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Suurusta kastike soseella, pyöräytä myllystä hieman suolaa ja pippuria ja kaada kastike lihojen päälle. Asettele leipäkolmiot koristeeksi ja ripottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka