Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Coq au vin leivän kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 nuori kukko tai iso broileri
  • suolaa ja valkopippuria
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • 4 viipaletta siankylkeä
  • 16 pikkusipulia
  • 24 pientä herkkusientä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 yrttikimppu
  • 3 dl punaviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • 1-2 rkl voita
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele broileri 8 osaan - 4 rintapalaan ja 4 koipipalaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja sirottele päälle vehnäjauhoja. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet, puhdista herkkusienet ja leikkaa siankylki reiluiksi suikaleiksi.

2. Paista siankylki kohtuullisen kuumalla paistinpannulla voissa ja siirrä sitten pataan. Paista broilerinpalat padassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada päälle punaviini ja kanaliemi ja lisää yrttikimppu. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää herkkusienet ja sipulit ja hauduta kannen alla vielä 30 minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Hienonna persilja. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät kolmioiksi. Paista leipäkolmiot pienessä määrässä voita keskilämmöllä. Nosta broileripalat tarjoilukulhoon. Soseuta herkkusienet ja sipulit sekä pieni tilkka keitinlientä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Suurusta kastike soseella, pyöräytä myllystä hieman suolaa ja pippuria ja kaada kastike lihojen päälle. Asettele leipäkolmiot koristeeksi ja ripottele pinnalle persiljaa.

Ranskalainen kotiruoka tunnetaan kautta maailman. Kaikkein herkullisin klassikkoateria syntyy nuoresta kukosta. Lisäksi perinteeseen kuuluu nauttia juomana samaa viiniä, jota käytetään itse ruokaan.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraKääryleet tomaattikastikkeessaVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiCoq au vinTurkkilaiset kebab-vartaat
Coq au vinKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Coq au vin
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä savukyljen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Coq au vin keitetyllä riisillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin pekonilla