Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Coq au vin keitetyllä riisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1,3 kg broilerin paloja
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g savusiansivua
  • 15 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 tl timjamia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Sekoita jauho, suola ja pippuri lautasella. Maista jauhoseosta, sen pitää olla voimakkaasti maustettua. Kääntele lihapalat jauhoissa.

2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja kaada päälle viini.

3. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.

Coq au vin, kukkoa viinissä on rakastettu suosikkiruoka, joka sopii erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on useita syöjiä. Pata vain paranee, jos se keitetään etukäteen ja lämmitetään tarjoiltavaksi.

Lisää aiheesta:

Kananpoikaa Bonne FemmeKukkoa viinissäItalialainen lammaspataKinkku ja portviinimuhennetut herkkusienetAvokadokananpoikaYrttinen broileripata
Coq au vinLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Coq au vin
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä savukyljen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kukkoa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Coq au vin keitetyllä riisillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Coq au vin pekonilla