Coq au vin keitetyllä riisillä
Coq au vin, kukkoa viinissä on rakastettu suosikkiruoka, joka sopii erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on useita syöjiä. Pata vain paranee, jos se keitetään etukäteen ja lämmitetään tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,3 kg broilerin paloja
- 1 dl vehnäjauhoa
- suolaa ja pippuria
- 200 g savusiansivua
- 15 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 tl timjamia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 5 dl punaviiniä
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Lisäksi
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sekoita jauho, suola ja pippuri lautasella. Maista jauhoseosta, sen pitää olla voimakkaasti maustettua. Kääntele lihapalat jauhoissa.
2. Ruskista lihat voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista myös kuutioitu, savustettu siansivu, sipulit ja kokonaiset sienet ja siirrä kaikki pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet ja kaada päälle viini.
3. Keitä hiljalleen kannen alla noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Sirottele pinnalle persiljasilppu. Tarjoile keitettyä riisiä lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti