Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 keltasipuli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 iso porkkana
  • 2-3 isoa perunaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 prk simpukoita liemessään, tai 20 tuoretta
  • 1 prk kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
  • voita
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna kaikki vihannekset paitsi tomaatit. Sulata nokare voita kattilassa ja lisää kaikki vihannekset. Paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada päälle liemi, kerma ja lisää mausteet, anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

2. Jos käytät tuoreita simpukoita, pese ne tässä välissä huolellisesti, heitä pois avonaiset jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta. Laita simpukat kattilaan tilkkaan vettä tai valkoviiniä ja keitä 3-4 minuuttia kannen alla tai kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet.

3. Siivilöi simpukkaliemi ja kaada se keittoon. Poimi suurin osa simpukoista kuorestaan ja lisää keittoon, mutta säästä muutama kokonainen koristeluun. Hienonna tomaatit ja lisää pataan, kuumenna keitto ja tarkista mausteet, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

On monta tapaa valmistaa tätä soppaklassikkoa. Osa haluaa sen sileänä ja soseutettuna, ”New England style”. Me suosimme villimpää New York -versiota kokonaisilla paloilla.

4. Ripottele päälle hieman karkeasti hienonnettua persiljaa tai lehtisellerin lehtiä juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

PaellaSoupe de poissonSpagettia simpukoiden keraSahramilta tuoksuva simpukkakeittoTurskaa ja simpukoitaSimpukat curryliemessä
SimpukkakeittoKeitotKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rannikon simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Simpukkacurrykeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinisimpukka-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Italialainen simpukkakeitto