Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ciambelli eli italialaiset donitsit

Julkaistu 10.04.2013 14:11

Valmista donitsit kotikeittiössäsi; taatusti terveellistä!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 900 g – 1.1 kg vehnäjauhoja
  • 230 g sokeria
  • 235 ml neitsytoliiviöljyä
  • 235 ml valkoviiniä
  • 2 rkl aniksen siemeniä

Valmistusohje

Tee näin:

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Laita jauhot työtasolle. Tee jauhokekoon kuoppa ja laita sinne sokeri, öljy ja viini.

- Sekoita ainekset yhteen ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Jos taikina vaikuttaa kostealta, lisää hieman jauhoja.

- Ripottele 1 rkl aniksen siemeniä taikinaan ja vaivaa taikinaa kunolla. Lisää toinen ruokalusikallinen siemeniä ja vaivaa vielä, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti taikinaan.

- Leikkaa pieni pala taikinaa ja rullaa siitä noin 1½ cm paksuinen pötkylä. Leikkaa pötkylästä 12 – 13 cm pitkä pätkä ja tee siitä rinkeli nipistämällä taikinan päät yhteen. Toista, kunnes koko taikina on käytetty.

- Aseta rinkelit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.

Lisää aiheesta:

Flatbread eli helppo pannuleipäHiekkakakutAamiaissarvetTalon auringonkukkaleipäUnikonsiemensämpylätJuhlava unikkoletti
MunkitKananmunatonLaktoositonVappuKasvisruokaGoGreenJälkiruoat
Makeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki