Mainos
Mainos

Valmista donitsit kotikeittiössäsi; taatusti terveellistä!

4 hengelle

  • 900 g – 1.1 kg vehnäjauhoja
  • 230 g sokeria
  • 235 ml neitsytoliiviöljyä
  • 235 ml valkoviiniä
  • 2 rkl aniksen siemeniä

Valmistusohje

Tee näin:

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Laita jauhot työtasolle. Tee jauhokekoon kuoppa ja laita sinne sokeri, öljy ja viini.

- Sekoita ainekset yhteen ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Jos taikina vaikuttaa kostealta, lisää hieman jauhoja.

- Ripottele 1 rkl aniksen siemeniä taikinaan ja vaivaa taikinaa kunolla. Lisää toinen ruokalusikallinen siemeniä ja vaivaa vielä, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti taikinaan.

- Leikkaa pieni pala taikinaa ja rullaa siitä noin 1½ cm paksuinen pötkylä. Leikkaa pötkylästä 12 – 13 cm pitkä pätkä ja tee siitä rinkeli nipistämällä taikinan päät yhteen. Toista, kunnes koko taikina on käytetty.

- Aseta rinkelit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja