Mainos
Mainos

Valmista donitsit kotikeittiössäsi; taatusti terveellistä!

4 hengelle

  • 900 g – 1.1 kg vehnäjauhoja
  • 230 g sokeria
  • 235 ml neitsytoliiviöljyä
  • 235 ml valkoviiniä
  • 2 rkl aniksen siemeniä

Valmistusohje

Tee näin:

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Laita jauhot työtasolle. Tee jauhokekoon kuoppa ja laita sinne sokeri, öljy ja viini.

- Sekoita ainekset yhteen ja alusta taikinaa, kunnes se on tasaista. Jos taikina vaikuttaa kostealta, lisää hieman jauhoja.

- Ripottele 1 rkl aniksen siemeniä taikinaan ja vaivaa taikinaa kunolla. Lisää toinen ruokalusikallinen siemeniä ja vaivaa vielä, jotta siemenet jakautuvat tasaisesti taikinaan.

- Leikkaa pieni pala taikinaa ja rullaa siitä noin 1½ cm paksuinen pötkylä. Leikkaa pötkylästä 12 – 13 cm pitkä pätkä ja tee siitä rinkeli nipistämällä taikinan päät yhteen. Toista, kunnes koko taikina on käytetty.

- Aseta rinkelit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 10 minuuttia, tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.