Ciabatta

Jos on kerran maistanut tätä ihanaa italialaista leipää, on koukussa. Leivän vahva maku muodostuu taikinan pitkän nostatusajan ansiosta. Vastapaistettuna ciabatta on hieman sitkeää sisältä ja herkullisen rapeaa pinnalta.

8-10 palaa

  • 1,3 l erikoisvehnäjauhoa
  • ½ l haaleaa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä + voiteluun
  • 25 g hiivaa
  • ½ rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kaada haalea vesi yleis- tai monitoimikoneen taikinakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää muut ainekset, mutta säästä 1 dl jauhoa leipomiseen. Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hitaasti ja sitten 8 minuuttia voimakkaasti. Taikinan pitää jäädä löysäksi.

2. Voitele reunallinen uunipannu öljyllä ja taputtele taikina siihen. Taputtele öljyä vielä taikinan pinnalle.

3. Peitä taikina tuorekelmulla parhaan nousemistehon saavuttamiseksi. Anna nousta 1 tunti.

4. Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Leikkaa taikina 8-10 pitkulaiseksi palaksi. Nosta ne varovasti voidelluille uunipelleille, jätä reilusti tilaa väleihin. Anna leipien nousta vielä 2 tuntia.

5. Paistia 175 asteessa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat