Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ciabatta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

8-10 palaa

  • 1,3 l erikoisvehnäjauhoa
  • ½ l haaleaa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä + voiteluun
  • 25 g hiivaa
  • ½ rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kaada haalea vesi yleis- tai monitoimikoneen taikinakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää muut ainekset, mutta säästä 1 dl jauhoa leipomiseen. Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hitaasti ja sitten 8 minuuttia voimakkaasti. Taikinan pitää jäädä löysäksi.

2. Voitele reunallinen uunipannu öljyllä ja taputtele taikina siihen. Taputtele öljyä vielä taikinan pinnalle.

3. Peitä taikina tuorekelmulla parhaan nousemistehon saavuttamiseksi. Anna nousta 1 tunti.

4. Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. Leikkaa taikina 8-10 pitkulaiseksi palaksi. Nosta ne varovasti voidelluille uunipelleille, jätä reilusti tilaa väleihin. Anna leipien nousta vielä 2 tuntia.

5. Paistia 175 asteessa 25 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Helppo maalaisleipäVaalea ruokaleipä unikonsiemeninRapea maalaisleipäVaalea ruokaleipäMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainRanskalainen patonki
CiabattaKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Jos on kerran maistanut tätä ihanaa italialaista leipää, on koukussa. Leivän vahva maku muodostuu taikinan pitkän nostatusajan ansiosta. Vastapaistettuna ciabatta on hieman sitkeää sisältä ja herkullisen rapeaa pinnalta.

Tuoreimmat aiheesta

Ciabatta
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ciabattavoileivät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gluteeniton ciabatta-leipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ciabatta

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Suppilovahvero-ciabatta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Savulohella ja piparjuurijuustolla täytetty ciabatta