Chorizonmakuinen vahva härkäpata

Kun ajattelet voimakkaanmakuista pataruokaa, mieleesi tulee useimmiten syksy. Totta kai on ihanaa lämmitellä vahvan pataruoan ääressä sytytettyjen kynttilöiden valossa, piilossa hyytäviltä tuulilta. Tässä on oikea kutsupata, joten kerää ystävät ympärillesi ja nauti.

Kuudelle

  • 1 ½ kg naudan patapaloja
  • 2 chorizo-makkaraa
  • 2 punasipulia
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 2 dl tummaa häränlihalientä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tarjoiluun

  • 1 punainen chili
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • pinjansiemeniä
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa chorizo lanteiksi ja paista ne nopeasti, valuta talouspaperilla. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi paprika.

2. Kiehauta tomaattimurska ja lihaliemi. Lisää lihakuutiot vähitellen ja anna kiehahtaa joka erän jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljaa noin 1 tunti. Kokeile, että liha on mureaa tai keitä vielä. Lisää paprikasuikaleet ja chorizolantit ja anna padan kiehahtaa.

3. Halkaise chilit pitkittäin kahtia, raaputa pois siemenet ja silppua hienoksi palko. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieneksi ja silppua persilja. Sekoita yhteen chilisilppua, aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet, persiljasilppu ja oliiviöljy sekä suola. Ripottele oliivit padan pinnalle ja tarjoile padan kera tomaatti-pinjansiemenseosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.