Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chorizonmakuinen vahva härkäpata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 ½ kg naudan patapaloja
  • 2 chorizo-makkaraa
  • 2 punasipulia
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 2 dl tummaa häränlihalientä
  • 1 keltainen paprika
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tarjoiluun

  • 1 punainen chili
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • pinjansiemeniä
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa chorizo lanteiksi ja paista ne nopeasti, valuta talouspaperilla. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi paprika.

2. Kiehauta tomaattimurska ja lihaliemi. Lisää lihakuutiot vähitellen ja anna kiehahtaa joka erän jälkeen. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljaa noin 1 tunti. Kokeile, että liha on mureaa tai keitä vielä. Lisää paprikasuikaleet ja chorizolantit ja anna padan kiehahtaa.

3. Halkaise chilit pitkittäin kahtia, raaputa pois siemenet ja silppua hienoksi palko. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieneksi ja silppua persilja. Sekoita yhteen chilisilppua, aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet, persiljasilppu ja oliiviöljy sekä suola. Ripottele oliivit padan pinnalle ja tarjoile padan kera tomaatti-pinjansiemenseosta.

Kun ajattelet voimakkaanmakuista pataruokaa, mieleesi tulee useimmiten syksy. Totta kai on ihanaa lämmitellä vahvan pataruoan ääressä sytytettyjen kynttilöiden valossa, piilossa hyytäviltä tuulilta. Tässä on oikea kutsupata, joten kerää ystävät ympärillesi ja nauti.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssaMakkaraa ja mustia papujaBurgundin pataBurgundin pataaPunainen lammas- tai nautacurryLiha-kesäkurpitsapata
NaudanlihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu