Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sujauta pitaleipien sisään chilipossutäytettä. Tämä herkku sopii vaikka illanistujaisissa tarjottavaksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Chilipossu

  • 300g kypsää porsaan kylkeä tai savukylkeä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni pala chiliä
  • hieman tuoretta korianteria
  • 2 avocadoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 lime
  • pari tippaa tabascoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tomaattia
  • puolikas amerikansalaatti
  • 1 pieni punasipuli
  • noin 100 g fetajuustoa

pitaleipä

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 2,5 dl grahamjauhoja
  • 10-11 dl vehnäjauhoja
  • 60 g hiivaa

Valmistusohje

Leikkaa porsaasta nahka pois ja suikaloi se karkeasti. Paista pannulla rapeaksi. Valuta liika rasva pois pannulta ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja chili. Paista hetki ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita pitaleivän sisään porsasta, tomaattisiivuja, suikaloitua amerikansalaattia, murskattua fetajuustoa ja punasipuli suikaleita. Lusikoi päälle avocado-ranskankermaa.

Halkaise avocadot ja poista sisältä kivi. Lusikoi sisus astiaan. Purista mukaan limenmehu. Lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta kastike muutamalla tipalla tabascoa.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja grahamjauhot. Sekoita. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina hyvin, säästä kuitenkin noin 1 dl jauhoja leivontaan. Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpöisessä paikassa. Jaa kohonnut taikina noin 12 osaan. Leivo 1 cm:n paksuisia ja 10 - 15 cm halkaisijaltaan olevia leipiä. Nostele leivät leivinpaperille uunipellille ja anna kohota hetki liinan alla. Lämmitä uuni noin 230-250-asteiseksi. Paista 8 - 10 minuuttia kunnes leivät ovat kauniin värisiä. Anna hetki jäähtyä ja avaa auki terävällä veitsellä. Täytä ja tarjoile!

Resepti: Henri Alén

Lisää aiheesta:

MasterChef: T-Luupihvi ja tomaattia kolmella tapaa – Niklaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Pizza ItalianoHellapoliisin kana-kasviskrepitUppomunaa, avokadoa ja pekonia paahtoleivälläKasvislasagne papujen keraHellapoliisin syksyinen kasvis-jauhelihapiiras
PitaleivätLiharuokaKananmunatonUusivuosiPääruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Pitaleivät
  • 15.12.202409:59
    Huomenta Suomi

    Pitaleipä

  • 31.07.202314:51
    Hellapoliisi

    Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta

  • 08.06.201807:20
    Kaalisalaatti

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivällä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pitaleivät tonnikalatäytteellä