Chilipata
Tätä pataa kutsutaan myös chili con carneksi. Se on ollut suosittu siitä lähtien, kun meille rantautui ruokalajeja muista maista.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, n. 450 g
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- 1 vihreä paprika, hienonnettuna
- 500 g jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 1 tl chilijauhetta
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
- öljyä
Valmistusohje
1. Paista sipuli ja paprika öljyssä padassa.
2. Ruskista jauheliha, murusta ja lisää pataan. Mausta.
3. Lisää muut ainekset paitsi pavut, keitä 45 minuuttia. Lisää pavut viimeisiksi 10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan