Chilipata

Tätä pataa kutsutaan myös chili con carneksi. Se on ollut suosittu siitä lähtien, kun meille rantautui ruokalajeja muista maista.

Neljälle

  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, n. 450 g
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 vihreä paprika, hienonnettuna
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Paista sipuli ja paprika öljyssä padassa.

2. Ruskista jauheliha, murusta ja lisää pataan. Mausta.

3. Lisää muut ainekset paitsi pavut, keitä 45 minuuttia. Lisää pavut viimeisiksi 10 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.