Chilipata cajun-tapaan

Chilipadan tekeminen voi olla tieteenlaji, ellei sitä tee cajun-tapaan – silloin se ei ole niin nokonuukaa. Ainekset vain pataan, viileitä juomia sen aikaa, kun pata porisee, ehkä haitarikin esiin ja tanssimaan two-stepiä. Kun chili on valmista, se on höyryävän hyvää, vahvaa ja ihanaa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g karkeaksi jauhettua naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 2 ½ rkl chilijauhetta
  • 2 tl paprikakjauhetta
  • 2 rkl creole-maustetta
  • 1 purkki punaisia kidneypapuja
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja jauhelihaa yhdessä fariinisokerin kanssa padassa. Valuta pavut.

2. Lisää tomaattimurska ja sitten sitruunamehu, sinappijauhe, chili- ja paprikajauhe sekä creole-mauste. Kaada viimeiseksi sekaan pavut ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

3. Anna kiehuskella hiljaa ja sekoita silloin tällöin. Pata saa porista ainakin tunnin. Tarkkaile vain, ettei chili pala pohjaan.

Parhaat ruokaohjelmat