Chilipata cajun-tapaan
Chilipadan tekeminen voi olla tieteenlaji, ellei sitä tee cajun-tapaan – silloin se ei ole niin nokonuukaa. Ainekset vain pataan, viileitä juomia sen aikaa, kun pata porisee, ehkä haitarikin esiin ja tanssimaan two-stepiä. Kun chili on valmista, se on höyryävän hyvää, vahvaa ja ihanaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g karkeaksi jauhettua naudanlihaa
- 1 sipuli
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappijauhetta
- 2 ½ rkl chilijauhetta
- 2 tl paprikakjauhetta
- 2 rkl creole-maustetta
- 1 purkki punaisia kidneypapuja
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja jauhelihaa yhdessä fariinisokerin kanssa padassa. Valuta pavut.
2. Lisää tomaattimurska ja sitten sitruunamehu, sinappijauhe, chili- ja paprikajauhe sekä creole-mauste. Kaada viimeiseksi sekaan pavut ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
3. Anna kiehuskella hiljaa ja sekoita silloin tällöin. Pata saa porista ainakin tunnin. Tarkkaile vain, ettei chili pala pohjaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo