Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilipata cajun-tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g karkeaksi jauhettua naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 2 ½ rkl chilijauhetta
  • 2 tl paprikakjauhetta
  • 2 rkl creole-maustetta
  • 1 purkki punaisia kidneypapuja
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja jauhelihaa yhdessä fariinisokerin kanssa padassa. Valuta pavut.

2. Lisää tomaattimurska ja sitten sitruunamehu, sinappijauhe, chili- ja paprikajauhe sekä creole-mauste. Kaada viimeiseksi sekaan pavut ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

3. Anna kiehuskella hiljaa ja sekoita silloin tällöin. Pata saa porista ainakin tunnin. Tarkkaile vain, ettei chili pala pohjaan.

Chilipadan tekeminen voi olla tieteenlaji, ellei sitä tee cajun-tapaan – silloin se ei ole niin nokonuukaa. Ainekset vain pataan, viileitä juomia sen aikaa, kun pata porisee, ehkä haitarikin esiin ja tanssimaan two-stepiä. Kun chili on valmista, se on höyryävän hyvää, vahvaa ja ihanaa.

Lisää aiheesta:

Itämainen kinkkupataBaijerilainen lihapataOikea osso bucoPekoninen mustapapuchiliOsso buco vasikastaEtiopialainen jauhelihakastike
JauhelihapataLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata
  • 10.08.202214:08
    Kaalipata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata cajun-tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihapata vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Venäläispata