Chilipata cajun-tapaan
Chilipadan tekeminen voi olla tieteenlaji, ellei sitä tee cajun-tapaan – silloin se ei ole niin nokonuukaa. Ainekset vain pataan, viileitä juomia sen aikaa, kun pata porisee, ehkä haitarikin esiin ja tanssimaan two-stepiä. Kun chili on valmista, se on höyryävän hyvää, vahvaa ja ihanaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g karkeaksi jauhettua naudanlihaa
- 1 sipuli
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappijauhetta
- 2 ½ rkl chilijauhetta
- 2 tl paprikakjauhetta
- 2 rkl creole-maustetta
- 1 purkki punaisia kidneypapuja
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja jauhelihaa yhdessä fariinisokerin kanssa padassa. Valuta pavut.
2. Lisää tomaattimurska ja sitten sitruunamehu, sinappijauhe, chili- ja paprikajauhe sekä creole-mauste. Kaada viimeiseksi sekaan pavut ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
3. Anna kiehuskella hiljaa ja sekoita silloin tällöin. Pata saa porista ainakin tunnin. Tarkkaile vain, ettei chili pala pohjaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut