Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chili con carne riisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muheva chili con carne lämmittää kylmänä talvipäivänä mukavasti. Tarjoa lisänä riisiä ja kevyesti keitettyjä kasviksia kuten parsakaalia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 4 sipulia
  • ruokaöljyä
  • 1 rkl chili- tai cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2½ dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • keitettyä parsakaalia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää pataan jauheliha ja kypsennä voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on murumaista.

2. Lisää suola, chili- ja cayennepippuri sekä laakerinlehti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja kaada pataan tomaattimurska liemineen. Alenna lämpöä ja sekoita.

3. Lisää lihaliemi ja hauduta, kunnes chili con carne on sopivan sakeaa. kaada pataan valkoiset pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja kevyesti keitettyä parsakaalia.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoThai-maustettu kanapataNopea ranskalainen lihapataPihvejä ja banaaneja papupedilläLammasta valkosipulin, inkiväärin ja tomaatin keraPunainen lammas- tai nautacurry
ChiliKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Chili
  • 08.01.201507:45
    Makuja ja Elämää

    Kalkkuna-juureschili

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Helppo chili con carne

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Chili con carne jauhelihasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne ja valkoiset pavut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne à la Klein