Chili con carne riisin kera
Muheva chili con carne lämmittää kylmänä talvipäivänä mukavasti. Tarjoa lisänä riisiä ja kevyesti keitettyjä kasviksia kuten parsakaalia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 4 sipulia
- ruokaöljyä
- 1 rkl chili- tai cayennepippuria
- suolaa ja pippuria
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2½ dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
- 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- keitettyä parsakaalia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää pataan jauheliha ja kypsennä voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on murumaista.
2. Lisää suola, chili- ja cayennepippuri sekä laakerinlehti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja kaada pataan tomaattimurska liemineen. Alenna lämpöä ja sekoita.
3. Lisää lihaliemi ja hauduta, kunnes chili con carne on sopivan sakeaa. kaada pataan valkoiset pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja kevyesti keitettyä parsakaalia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka