Chili con carne riisin kera

Muheva chili con carne lämmittää kylmänä talvipäivänä mukavasti. Tarjoa lisänä riisiä ja kevyesti keitettyjä kasviksia kuten parsakaalia.

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 4 sipulia
  • ruokaöljyä
  • 1 rkl chili- tai cayennepippuria
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2½ dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • keitettyä parsakaalia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna padassa öljy ja kuullota sipuli. Lisää pataan jauheliha ja kypsennä voimakkaalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes jauheliha on murumaista.

2. Lisää suola, chili- ja cayennepippuri sekä laakerinlehti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja kaada pataan tomaattimurska liemineen. Alenna lämpöä ja sekoita.

3. Lisää lihaliemi ja hauduta, kunnes chili con carne on sopivan sakeaa. kaada pataan valkoiset pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja kevyesti keitettyä parsakaalia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.