Chili con carne ja valkoiset pavut
Tämä on niitä ihania 1970-luvun ruokia, joihin kannattaa joskus palata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 2 sipulia siivuina
- 2 paprikaa pilkottuna
- 500 g tomaattimurskaa/chilillä maustettua
- suolaa ja mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä silppuna
- 1 tl chilijauhetta
- 1 purkki valkoisia papuja
- tomaattikastikkeessa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Paista sipuliviipaleita ja paprikasilppua voissa pannulla. Siirrä sitten pataan.
2. Ruskista jauheliha pannulla ja sekoita pataan. Lisää muut ainekset, paitsi pavut ja keitä hiljalleen 45-50 minuuttia.
3. Lisää pavut ja keitä vielä 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka