Chili con carne ja valkoiset pavut

Tämä on niitä ihania 1970-luvun ruokia, joihin kannattaa joskus palata.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 2 sipulia siivuina
  • 2 paprikaa pilkottuna
  • 500 g tomaattimurskaa/chilillä maustettua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 purkki valkoisia papuja
  • tomaattikastikkeessa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista sipuliviipaleita ja paprikasilppua voissa pannulla. Siirrä sitten pataan.

2. Ruskista jauheliha pannulla ja sekoita pataan. Lisää muut ainekset, paitsi pavut ja keitä hiljalleen 45-50 minuuttia.

3. Lisää pavut ja keitä vielä 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.