Chili con carne à la Klein

Latinalaisamerikkalaisesta kotiruoasta on tullut suosikki myös Suomessa. Tässä reseptissä yhdistyvät helppotekoisuus ja muheva maku.

4 hengelle

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 4 sipulia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 purjo
  • 2 sellerinvartta
  • 1/2 dl kasviöljyä (rypsi- jne.)
  • 1 rkl chilipippuria jauhettuna
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 1/2 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti

Tarjoiluun

  • 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Koristeeksi

  • punaisia chilejä

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja siisti purjo sekä varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Kuullota sipulisilppu. Lisää jauheliha ja paista koko ajan sekoittaen kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut, noin 10 minuuttia.

2. Lisää jauhelihaseokseen suola, chili- tai kajennepippuri sekä laakerinlehti, purista sekaan myös valkosipulinkynnet. Kaada päälle tomaattimurska liemineen ja alenna lämpöä. Sekoittele.

3. Lisää seokseen lihaliemi tai murustele mukaan lihaliemikuutio ja lisää 2 1/2 dl vettä. Lisää myös paprika, purjo ja selleri. Keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Lämmitä pavut ja tarjoa lisäkkeenä.

Parhaat ruokaohjelmat