Chili con carne à la Klein
Latinalaisamerikkalaisesta kotiruoasta on tullut suosikki myös Suomessa. Tässä reseptissä yhdistyvät helppotekoisuus ja muheva maku.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 400 g naudanjauhelihaa
- 4 sipulia
- 1 vihreä paprika
- 1 purjo
- 2 sellerinvartta
- 1/2 dl kasviöljyä (rypsi- jne.)
- 1 rkl chilipippuria jauhettuna
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 1/2 dl lihalientä
- 1 laakerinlehti
Tarjoiluun
- 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Koristeeksi
- punaisia chilejä
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja siisti purjo sekä varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Kuullota sipulisilppu. Lisää jauheliha ja paista koko ajan sekoittaen kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut, noin 10 minuuttia.
2. Lisää jauhelihaseokseen suola, chili- tai kajennepippuri sekä laakerinlehti, purista sekaan myös valkosipulinkynnet. Kaada päälle tomaattimurska liemineen ja alenna lämpöä. Sekoittele.
3. Lisää seokseen lihaliemi tai murustele mukaan lihaliemikuutio ja lisää 2 1/2 dl vettä. Lisää myös paprika, purjo ja selleri. Keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Lämmitä pavut ja tarjoa lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa