Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chili con carne à la Klein

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Latinalaisamerikkalaisesta kotiruoasta on tullut suosikki myös Suomessa. Tässä reseptissä yhdistyvät helppotekoisuus ja muheva maku.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 4 sipulia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 purjo
  • 2 sellerinvartta
  • 1/2 dl kasviöljyä (rypsi- jne.)
  • 1 rkl chilipippuria jauhettuna
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 1/2 dl lihalientä
  • 1 laakerinlehti

Tarjoiluun

  • 2 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Koristeeksi

  • punaisia chilejä

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja siisti purjo sekä varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Kuullota sipulisilppu. Lisää jauheliha ja paista koko ajan sekoittaen kovalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut, noin 10 minuuttia.

2. Lisää jauhelihaseokseen suola, chili- tai kajennepippuri sekä laakerinlehti, purista sekaan myös valkosipulinkynnet. Kaada päälle tomaattimurska liemineen ja alenna lämpöä. Sekoittele.

3. Lisää seokseen lihaliemi tai murustele mukaan lihaliemikuutio ja lisää 2 1/2 dl vettä. Lisää myös paprika, purjo ja selleri. Keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Lämmitä pavut ja tarjoa lisäkkeenä.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaPinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaChili con carne riisin keraJuustocurry herneiden keraPunainen lammas- tai nautacurryKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
ChiliKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Chili
  • 08.01.201507:45
    Makuja ja Elämää

    Kalkkuna-juureschili

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Helppo chili con carne

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Chili con carne jauhelihasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne ja valkoiset pavut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne à la Klein