Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Charlemagne-porsaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Charlemagne on Kaarle Suuren ranskankielinen nimi. Kuuluisan kuninkaan ja keisarin mukaan nimetty porsaanfilee sopii tarjottavaksi niin perunoiden kuin kasvistenkin kera.

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 pkt béarnaisekastiketta

Herkkusienikastike

  • 25 + 25 g voita
  • 200 g herkkusieniä viipaloituna
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1/4 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta porsaanfilee suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan. Pane liha voideltuun uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Kiedo liha folioon, jotta se pysyy lämpimänä ja säästä paistoliemi tarjoilua varten.

2. Herkkusienikastike: Sulata kattilassa 25 grammaa voita. Ota kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota herkkusienet jäljellä olevassa voissa ja sekoita kastikkeeseen.

3. Valmista bèarnaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta uunin lämpötila 275 asteeseen. Viipaloi liha, annostele viipaleiden päälle herkkusienikastiketta ja viimeistele bèarnaisekastikkeella. Kuorruta uunissa 10 minuuttia. Valuta annoksen ympärille paistolientä.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaSunnuntaipaisti kinkustaPorsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaNaudanpaisti kermakastikkeessaJuhannuspateeKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera
PorsaanfileePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee