Charlemagne-porsaanfilee
Charlemagne on Kaarle Suuren ranskankielinen nimi. Kuuluisan kuninkaan ja keisarin mukaan nimetty porsaanfilee sopii tarjottavaksi niin perunoiden kuin kasvistenkin kera.
4 annosta
- 600 g porsaanfileetä
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 1 pkt béarnaisekastiketta
Herkkusienikastike
- 25 + 25 g voita
- 200 g herkkusieniä viipaloituna
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 1/4 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta porsaanfilee suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan. Pane liha voideltuun uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Kiedo liha folioon, jotta se pysyy lämpimänä ja säästä paistoliemi tarjoilua varten.
2. Herkkusienikastike: Sulata kattilassa 25 grammaa voita. Ota kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota herkkusienet jäljellä olevassa voissa ja sekoita kastikkeeseen.
3. Valmista bèarnaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta uunin lämpötila 275 asteeseen. Viipaloi liha, annostele viipaleiden päälle herkkusienikastiketta ja viimeistele bèarnaisekastikkeella. Kuorruta uunissa 10 minuuttia. Valuta annoksen ympärille paistolientä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan