Chai-maitotee
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 7 dl vettä
- 5 dl täysmaitoa
- n. 3 rkl sokeria
- 7 neilikkaa
- 2 kanelitankoa
- 2 kardemumman palkoa (mustaa, mutta vihreäkin käy)
- 9 kokonaista mustapippuria
- 3 cm tuoretta inkivääriä viipaleina (ei tarvitse kuoria)
- 2 rkl mustaa irtoteetä / 2 mustaa teepussia
Valmistusohje
Laita vesi kattilaan mausteiden kanssa ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, tai kunnes lientä on jäljellä n. 5 dl. Käännä lieden lämpö pois. Lisää täysmaito ja musta tee. Hauduta lämpimällä levyllä kolme minuuttia kannen alla ja tarkista maku. Jos sinulla on perinteinen rautalevy, voit laittaa levyn ja kattilan väliin haudutusritilän, ettei tee jatka kiehumista ja muutu kitkeräksi. Chai saa olla aika makeaa, jotta mausteet nousevat esiin teestä. Lisää tarvittaessa sokeria. Täysmaito tuo maut ihan eri tavalla esille, mutta myös rasvaton maito käy. Siivilöi ja tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa