Klassikko maistuu lounaana, juhlapöydässä tai vaikka piknikillä!
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 romainesalaatti ruukussa
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 50 g pala parmesania
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl majoneesia
- 30 g anjovista
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl appelsiinimehua
- suolaa ja mustapippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä rapeiksi. Mausta kuutioita miedosti murskatulla valkosipulilla ja suolalla.
Leikkaa anjovis ja kaksi valkosipulinkynttä niin pieneksi hakkeeksi kuin mahdollista ja sekoita majoneesin joukkoon. Ohenna valuvaksi kastikkeeksi appelsiinimehulla ja tilkalla anjoviksen lientä.
Revi salaatti kulhoon ja sekoita puolet kastikkeesta siihen. Halkaise tomaatit salaatin joukkoon ja lisää mukaan puolet leipäkuutioista.
Paista broilerinfileet kypsiksi, mausta suolalla ja suikaloi. Nosta lihasuikaleet salaatin päälle.
Leikkaa päälle lastuja parmesan-juustosta, lisää loput leipäkuutiot ja pirskottele viimeisenä pinnalle hiukan lisää salaattikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!