Ceasarsalaatti kanalla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660386/landscape16_9/515/290/6ca66864ae6941c0f2b780c2e1ae2b1e/vb/ceasar-7548.jpg)
Klassikko maistuu lounaana, juhlapöydässä tai vaikka piknikillä!
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 romainesalaatti ruukussa
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 50 g pala parmesania
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl majoneesia
- 30 g anjovista
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl appelsiinimehua
- suolaa ja mustapippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Kuutioi leipäviipaleet ja paista öljyssä rapeiksi. Mausta kuutioita miedosti murskatulla valkosipulilla ja suolalla.
Leikkaa anjovis ja kaksi valkosipulinkynttä niin pieneksi hakkeeksi kuin mahdollista ja sekoita majoneesin joukkoon. Ohenna valuvaksi kastikkeeksi appelsiinimehulla ja tilkalla anjoviksen lientä.
Revi salaatti kulhoon ja sekoita puolet kastikkeesta siihen. Halkaise tomaatit salaatin joukkoon ja lisää mukaan puolet leipäkuutioista.
Paista broilerinfileet kypsiksi, mausta suolalla ja suikaloi. Nosta lihasuikaleet salaatin päälle.
Leikkaa päälle lastuja parmesan-juustosta, lisää loput leipäkuutiot ja pirskottele viimeisenä pinnalle hiukan lisää salaattikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka