Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carpaccio tortillakoristeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 200 g häränfileetä palana
  • 1 valmis tortillapohja
  • öljyä friteeraamiseen
  • 4 pientä oksaa machesalaattia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja suonet ja pane se pakastimeen vähintään vuorokaudeksi. Anna sen sitten sulaa hieman, jolloin siitä pystyy leikkaamaan paperinohuita viipaleita.

2. Kastike: Hienonna basilikanlehdet erittäin hienoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy ja puristettu sitruunamehu, suola ja pippuri ja lisää joukkoon basilikasilppu sekoittaen.

3. Leikkaa tortillapohja suikaleiksi ja friteeraa (keitä) niitä 190-asteisessa öljyssä noin 7 sekuntia. Nosta suikaleet öljystä ja valuta talouspaperilla.

4. Tipauta muutama tippa kastiketta neljälle asetille. Asettele sen jälkeen lautasille lihaviipaleet hieman limittäin, koristele machesalaatilla ja tortillasuikaleilla. Nosta pöytään annosten lisäksi myös suola- ja pippurimylly sekä kastikeastia, jolloin kukin ruokailija saa itse maustaa annoksensa makunsa mukaan.

Carpaccio tehdään häränfileestä ja on yksinkertaista ja helppoa valmistaa. Muista kuitenkin pakastaa liha vuorokautta ennen valmistuspäivää. Friteerattu tortilla on hauska ja koristeellinen lisäke.

Lisää aiheesta:

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccioCaesarsalaattiMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinLihacarpaccioMarinoidut naudanliha- ja kanavartaat
CarpaccioLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Härkä-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Wagyu-härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Graavattu häränfilee ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Carpaccio tortillakoristeella