Carpaccio tortillakoristeella

Carpaccio tehdään häränfileestä ja on yksinkertaista ja helppoa valmistaa. Muista kuitenkin pakastaa liha vuorokautta ennen valmistuspäivää. Friteerattu tortilla on hauska ja koristeellinen lisäke.

Neljälle

  • 200 g häränfileetä palana
  • 1 valmis tortillapohja
  • öljyä friteeraamiseen
  • 4 pientä oksaa machesalaattia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Puhdista lihasta mahdolliset kalvot ja suonet ja pane se pakastimeen vähintään vuorokaudeksi. Anna sen sitten sulaa hieman, jolloin siitä pystyy leikkaamaan paperinohuita viipaleita.

2. Kastike: Hienonna basilikanlehdet erittäin hienoiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy ja puristettu sitruunamehu, suola ja pippuri ja lisää joukkoon basilikasilppu sekoittaen.

3. Leikkaa tortillapohja suikaleiksi ja friteeraa (keitä) niitä 190-asteisessa öljyssä noin 7 sekuntia. Nosta suikaleet öljystä ja valuta talouspaperilla.

4. Tipauta muutama tippa kastiketta neljälle asetille. Asettele sen jälkeen lautasille lihaviipaleet hieman limittäin, koristele machesalaatilla ja tortillasuikaleilla. Nosta pöytään annosten lisäksi myös suola- ja pippurimylly sekä kastikeastia, jolloin kukin ruokailija saa itse maustaa annoksensa makunsa mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!