Carlan ricottajuustotorttu

David ei pidä itseään hyvänä leipurina, sen sijaan hänen ystävänsä Peppen Carla-äidin resepti on kuulemma täydellinen, aaah.

6 - 8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 3 ruokalusikallista sokeria
  • 1 kuppi 35 % vispikermaa
  • 3 ruokalusikallista tummaa suklaata pieninä paloina
  • 20 cm piirakkavuoka
  • 3 päärynää kuorittuna, pilkottuna ja siemenkota poistettuna
  • 3 kuppia vettä
  • 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa

Valmistusohje

Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.

- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.

- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.

- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria

- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.

- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.

- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.

- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.

- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.

- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!