Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carlan ricottajuustotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David ei pidä itseään hyvänä leipurina, sen sijaan hänen ystävänsä Peppen Carla-äidin resepti on kuulemma täydellinen, aaah.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

6 - 8 hengelle

  • 475g ricottajuustoa
  • 3 ruokalusikallista sokeria
  • 1 kuppi 35 % vispikermaa
  • 3 ruokalusikallista tummaa suklaata pieninä paloina
  • 20 cm piirakkavuoka
  • 3 päärynää kuorittuna, pilkottuna ja siemenkota poistettuna
  • 3 kuppia vettä
  • 3 ruokalusikallista aprikoosihilloa

Valmistusohje

Juustotortun tekeminen sujuu nopeasti ja tuloksena on aivan hurmaava jälkiruoka.

- Jäähdytä ricottajuustoa siivilässä yön yli, jotta ylimääräinen kosteus poistuisi.

- Sekoita juusto ja 1,5 ruokalusikallista sokeria sauvasekoittimella isossa kulhossa kunnes koostumuksesta tulee pehmeä.

- Vispaa toisessa kulhossa vispikerma ja 1/2 ruokalusikallista sokeria

- Kaada kerma varovasti suklaan kanssa juustoseokseen. Kaada seos piirakkavuoalle.

- Lämmitä kastikepannussa sokeri ja 2 kuppia vettä. Kun sokeri on liuennut, lisää päärynät ja anna kiehua kunnes olomuoto muuttuu pehmeäksi ja karamellimaiseksi. Poista päärynät ja anna jäähtyä.

- Leikkaa päärynät paloiksi ja asettele siivut torttutäytteen päälle, kunnes täyte on kokonaan peittynyt. Jos jää aukkoja, täytä ne ylimääräisillä paloilla.

- Lämmitä jäljelle jäänyt vesi ja aprikoosihillo toisessa kastikepannussa.

- Sekoita ja paista kunnes hillo on niin nestemäistä ja kiiltävää että sitä voi käyttää piirakan kuorruttamiseen.

- Kaada aprikoosikuorrute päärynöiden päälle ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa 4 tuntia ennen tarjoilemista.

Lisää aiheesta:

Knefe – Libanonilainen juustokakku Juustokakkua hedelmäsalaatin keraPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraHedelmäsalaatti torttukulhossa nekkukannen allaKevyt hedelmätorttuMaitosuklaabunet
JuustokakkuKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku