Cajun Chicken Wings
Tämän ruoan inspiraatio tulee USA:n Louisianan cajunkeittiöstä. Valmistus vaatii hieman kädentaitoja, joten aloittelevan kokin kannattaa harkita helpompia reseptejä.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 8 broilerinsiipeä
- 4 tl cajunmaustetta
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 1tl suolaa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Jaa broilerinsiivet nivelien kohdalta kolmeen osaan. Ulointa siivenkärkeä ei käytetä. Ota peukalolla ja etusormella kiinni siivenosan luusta ja paina liha palloksi luun alaosaan. Koeta kääntää liha nurinpäin niin, että se roikkuu luusta irrallaan. Liha irtoaa helpommin luusta, jos teet veitsellä pieniä viiltoja. Siiven keskiosassa on kaksi luuta, irrota niitä niistä ohuempi.
2. Sekoita muovipussissa jauhot, suola ja mausteet. Leivitä siipipalat muutama kerrallaan pussissa. Ravistele pussia kunnolla. Kääntele seuraavaksi siivet vatkatuissa kananmunissa ja viimeksi korppujauhoissa. Nyt broilerinsiivet ovat saaneet kaksoisleivityksen. Koeta pitää luut mahdollisimman puhtaina.
3. Friteeraa siivet öljyssä tai paista ne uunissa. Jos friteeraat, laske vain muutama siipi kerrallaan öljyyn ja käytä kapeaa, korkeaa kattilaa, jotta öljy peittää siivet kokonaan. Helpointa on asettaa leivitetyt siivet pellille ja paistaa niitä kiertoilmauunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo