Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cajun Chicken Wings

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan inspiraatio tulee USA:n Louisianan cajunkeittiöstä. Valmistus vaatii hieman kädentaitoja, joten aloittelevan kokin kannattaa harkita helpompia reseptejä.

  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 8 broilerinsiipeä
  • 4 tl cajunmaustetta
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1tl suolaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Jaa broilerinsiivet nivelien kohdalta kolmeen osaan. Ulointa siivenkärkeä ei käytetä. Ota peukalolla ja etusormella kiinni siivenosan luusta ja paina liha palloksi luun alaosaan. Koeta kääntää liha nurinpäin niin, että se roikkuu luusta irrallaan. Liha irtoaa helpommin luusta, jos teet veitsellä pieniä viiltoja. Siiven keskiosassa on kaksi luuta, irrota niitä niistä ohuempi.

2. Sekoita muovipussissa jauhot, suola ja mausteet. Leivitä siipipalat muutama kerrallaan pussissa. Ravistele pussia kunnolla. Kääntele seuraavaksi siivet vatkatuissa kananmunissa ja viimeksi korppujauhoissa. Nyt broilerinsiivet ovat saaneet kaksoisleivityksen. Koeta pitää luut mahdollisimman puhtaina.

3. Friteeraa siivet öljyssä tai paista ne uunissa. Jos friteeraat, laske vain muutama siipi kerrallaan öljyyn ja käytä kapeaa, korkeaa kattilaa, jotta öljy peittää siivet kokonaan. Helpointa on asettaa leivitetyt siivet pellille ja paistaa niitä kiertoilmauunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Friteeratut juustotäytteiset kanafileetFriteerattua mustekalaaIntialainen kebabPirullinen kanaSonnyn hampurilaisetFriteerattu broileri
BroilerinsiivetLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinsiivet
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Friteeratut kalkkunansiivet

  • 18.02.201300:00
    Dippikastike

    Buffalo wings ja homejuustokastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Buffalo chicken wings

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Cajun Chicken Wings

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Paahdettuja broilerinnuijia