Café brûlot
Julkaistu
Tämä on vahva ja virkistävän ihana kahvidrinkki, joka voidaan tarjoilla glögin tapaan. Resepti riittää neljään mukilliseen. Osa alkoholista höyrystyy, mutta konjakin hyvät makuaineet säilyvät. Et tarvitse siis parasta konjakkiasi tähän juomaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 sokeripalaa
- 8 mausteneilikkaa
- 1 pala kanelia
- 1 sitruunankuoren pala
- 15 cl konjakkia
- 3 dl vahvaa, kuumaa kahvia
Valmistusohje
1. Sulata sokeripalat miedolla lämmöllä paistokasarissa yhdessä neilikoiden, kanelin ja sitruunankuoren kanssa.
2. Lisää konjakki, sytytä ja liekitä. Sekoita.
3. Lisää kahvi ja anna keitoksen kiehahtaa. Siivilöi ja tarjoile glögimukeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan