Caesarsalaatti

Amerikkalainen suosikkisalaatti, josta on tullut erittäin suosittua myös Suomessa. Jos haluat jalostaa sitä hieman, tarjoile mielellään kylmäsavulohiviipaleen, tai vaikkapa ilmakuivatun kinkun kera.

Neljälle

  • 2 ruukkua roomansalaattia
  • pari vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 sardellia tai anjovisfileetä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja pienenpienellä nokareella puristettua valkosipulia. Valuta talouspaperilla.

2. Keitä kananmunaa 2 minuuttia. Riko muna ja koverra sisältö lusikalla suoraan tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset paitsi öljy ja juusto. Soseuta kaikki ja lisää öljy varovaisesti.

3. Raasta juusto hienoksi.

4. Sekoita juustoraastetta, kastiketta ja salaatinlehtiä. Asettele lautaselle, koristele leipäkrutongein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!