Butlerin juustopiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666876/landscape16_9/515/290/49fd67004a3dc13547d5bdb2ecce5efc/Tu/887018-1245.jpg)
Juustopiiras, quiche, on mukava tarjottava kutsuilla. Sen voi tehdä etukäteen ja lämmittää vieraiden saapuessa. Tarjoile mielellään rapean salaatin kanssa. Tarvitset piiraan tekoon ison vuoan. Ohjeen määrä ainoana ruokana riittää juuri ja juuri kuudelle, noutopöytään siitä tulee 10-12 viipaletta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Piirastaikina
- 250 g voita
- 9 dl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
Täyte
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 7 munaa
- 3 3/4 dl maitoa
- 3 3/4 dl kermaa
- 175 g juustoraastetta
- 1 tl italialaista salaattimaustetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Leikkaa voi palasiksi ja laita kulhoon jauhon kanssa. Nypi sormenpäillä muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane kylmään lepäämään.
2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, paloittele tomaatit karkeasti ja hienonna valkosipuli. Kuullota sieniä voissa muutama minuutti, lisää valkosipulisilppu ja paista vielä pari minuuttia. Lisää tomaatit liemineen sekä viini, suolaa ja pippuroi. Anna porista hiljaa 15 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja kauli taikina levyksi, joka riittää vuokaan. Vuoraa vuoka taikinalla, niin että se nousee kunnolla myös laidoille. Esipaista 12 minuuttia.
4. Vatkaa munat, sekoita kermamaidon ja juustoraasteen sekä salaattimausteen kanssa. Sekoita nyt tomaattiseos muna-juustoseokseen ja kaada piiraskuoreen. Paista piirasta, kunnes täyte on hyytynyt. Se vie noin 50-60 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka