Butlerin juustopiiras

Juustopiiras, quiche, on mukava tarjottava kutsuilla. Sen voi tehdä etukäteen ja lämmittää vieraiden saapuessa. Tarjoile mielellään rapean salaatin kanssa. Tarvitset piiraan tekoon ison vuoan. Ohjeen määrä ainoana ruokana riittää juuri ja juuri kuudelle, noutopöytään siitä tulee 10-12 viipaletta.

Piirastaikina

  • 250 g voita
  • 9 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 7 munaa
  • 3 3/4 dl maitoa
  • 3 3/4 dl kermaa
  • 175 g juustoraastetta
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Leikkaa voi palasiksi ja laita kulhoon jauhon kanssa. Nypi sormenpäillä muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane kylmään lepäämään.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, paloittele tomaatit karkeasti ja hienonna valkosipuli. Kuullota sieniä voissa muutama minuutti, lisää valkosipulisilppu ja paista vielä pari minuuttia. Lisää tomaatit liemineen sekä viini, suolaa ja pippuroi. Anna porista hiljaa 15 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja kauli taikina levyksi, joka riittää vuokaan. Vuoraa vuoka taikinalla, niin että se nousee kunnolla myös laidoille. Esipaista 12 minuuttia.

4. Vatkaa munat, sekoita kermamaidon ja juustoraasteen sekä salaattimausteen kanssa. Sekoita nyt tomaattiseos muna-juustoseokseen ja kaada piiraskuoreen. Paista piirasta, kunnes täyte on hyytynyt. Se vie noin 50-60 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!