Butlerin juustopiiras

Juustopiiras, quiche, on mukava tarjottava kutsuilla. Sen voi tehdä etukäteen ja lämmittää vieraiden saapuessa. Tarjoile mielellään rapean salaatin kanssa. Tarvitset piiraan tekoon ison vuoan. Ohjeen määrä ainoana ruokana riittää juuri ja juuri kuudelle, noutopöytään siitä tulee 10-12 viipaletta.

Piirastaikina

  • 250 g voita
  • 9 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 7 munaa
  • 3 3/4 dl maitoa
  • 3 3/4 dl kermaa
  • 175 g juustoraastetta
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Leikkaa voi palasiksi ja laita kulhoon jauhon kanssa. Nypi sormenpäillä muruiseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane kylmään lepäämään.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, paloittele tomaatit karkeasti ja hienonna valkosipuli. Kuullota sieniä voissa muutama minuutti, lisää valkosipulisilppu ja paista vielä pari minuuttia. Lisää tomaatit liemineen sekä viini, suolaa ja pippuroi. Anna porista hiljaa 15 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka ja kauli taikina levyksi, joka riittää vuokaan. Vuoraa vuoka taikinalla, niin että se nousee kunnolla myös laidoille. Esipaista 12 minuuttia.

4. Vatkaa munat, sekoita kermamaidon ja juustoraasteen sekä salaattimausteen kanssa. Sekoita nyt tomaattiseos muna-juustoseokseen ja kaada piiraskuoreen. Paista piirasta, kunnes täyte on hyytynyt. Se vie noin 50-60 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja