Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgundin pataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • voita, oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijaa
  • 100 g suolattua pekonia
  • suolaa, pippuria
  • 8 pikkusipulia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • tuoretta timjamia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni ja ruskista se. Leikkaa sisäpaisti suurehkoiksi kuutioiksi. Kuori ja puhdista sipuli, porkkana ja selleri ja paloittele ne. Ruskista lihat padassa öljyssä ja voissa yhdessä vihannesten kanssa. Kun liha alkaa saada väriä, ripottele joukkoon hieman jauhoja ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota minuutin ajan.

2. Puhdista, huuhdo ja paloittele purjo. Kaada pataan niin paljon viiniä, että liha peittyy. isää timjami, laakerinlehti, purjo, tomaattipyree, soija ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Pane kansi kiinni ja anna kiehua hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 45-60 minuuttia.

Tähän pataan uppoaa koko pullollinen punaviiniä. Alkoholi kiehuu pois, ja jäljelle jää viinin tuhti maku. Tarjoa seurana keitettyjä perunoita tai pastaa sekä maukasta leipää.

3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja puhdista pikkusipulit. Paista pikkusipulit ja herkkusienet kullanruskeiksi. Lisää puolet seoksesta pataan ja säästä puolet koristeluun. Anna padan kiehua vielä 10 minuutin ajan. Koristele herkkusienillä, pikkusipuleilla ja timjamilla. Tarjoile suoraan padasta.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssaRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataChorizonmakuinen vahva härkäpataRanskalainen vasikanpaistiPunainen lammas- tai nautacurry
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu