Burgundin pataa

Tähän pataan uppoaa koko pullollinen punaviiniä. Alkoholi kiehuu pois, ja jäljelle jää viinin tuhti maku. Tarjoa seurana keitettyjä perunoita tai pastaa sekä maukasta leipää.

4 annosta

  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • voita, oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijaa
  • 100 g suolattua pekonia
  • suolaa, pippuria
  • 8 pikkusipulia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • tuoretta timjamia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni ja ruskista se. Leikkaa sisäpaisti suurehkoiksi kuutioiksi. Kuori ja puhdista sipuli, porkkana ja selleri ja paloittele ne. Ruskista lihat padassa öljyssä ja voissa yhdessä vihannesten kanssa. Kun liha alkaa saada väriä, ripottele joukkoon hieman jauhoja ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota minuutin ajan.

2. Puhdista, huuhdo ja paloittele purjo. Kaada pataan niin paljon viiniä, että liha peittyy. isää timjami, laakerinlehti, purjo, tomaattipyree, soija ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Pane kansi kiinni ja anna kiehua hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin 45-60 minuuttia.

3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja puhdista pikkusipulit. Paista pikkusipulit ja herkkusienet kullanruskeiksi. Lisää puolet seoksesta pataan ja säästä puolet koristeluun. Anna padan kiehua vielä 10 minuutin ajan. Koristele herkkusienillä, pikkusipuleilla ja timjamilla. Tarjoile suoraan padasta.

Parhaat ruokaohjelmat