Burgundin pata

Kokonainen pullo punaviiniä kuuluu tähän ranskalaisen lihapataan. Alkoholi höyrystyy pois kiehuessaan, joten jäljelle jää vain viinin muheva maku. Tarjoile keitettyjä perunoita ja hyvää leipää padan kanssa.

Neljälle

  • n. 1 kg naudan sisäpaistia
  • 100 g suolattua siankylkeä tai pekonia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 pikkusipulia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • tuoretta timjamia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Suikaloi siankylki ja ruskista suikaleet. Leikkaa sisäpaisti isoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli, porkkana ja selleri ja paloittele ne. Ruskista lihakuutiot voin ja öljyn seoksessa padassa vihannesten kanssa. Kun lihat ovat hieman ruskistuneet, ripottele päälle vähän jauhoa ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Paista yksi minuutti.

2. Puhdista ja huuhtele purjo ja paloittele se. Kaada viini pataan, niin että se peittää lihat ja lisää timjami, laakerinlehti, purjo, tomaattipyree ja soija sekä possunkylkiviipaleet tai pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje pata kannella ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on mureaa, noin tunti.

3. Puhdista herkkusienet, leikkaa ne lohkoiksi. Kuori pikkusipulit. Paista sienet ja sipulit kullanruskeiksi voi-öljyseoksessa. Lisää puolet niistä pataan ja säästä loput koristeeksi. Keitä pataa vielä 10 minuuttia. Koristele herkkusienillä, pikkusipuleilla ja timjamilla. Tarjoile suoraan padasta.

Parhaat ruokaohjelmat