Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgundin pata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • n. 1 kg naudan sisäpaistia
  • 100 g suolattua siankylkeä tai pekonia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 pikkusipulia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • tuoretta timjamia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Suikaloi siankylki ja ruskista suikaleet. Leikkaa sisäpaisti isoiksi kuutioiksi. Kuori sipuli, porkkana ja selleri ja paloittele ne. Ruskista lihakuutiot voin ja öljyn seoksessa padassa vihannesten kanssa. Kun lihat ovat hieman ruskistuneet, ripottele päälle vähän jauhoa ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Paista yksi minuutti.

2. Puhdista ja huuhtele purjo ja paloittele se. Kaada viini pataan, niin että se peittää lihat ja lisää timjami, laakerinlehti, purjo, tomaattipyree ja soija sekä possunkylkiviipaleet tai pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje pata kannella ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on mureaa, noin tunti.

Kokonainen pullo punaviiniä kuuluu tähän ranskalaisen lihapataan. Alkoholi höyrystyy pois kiehuessaan, joten jäljelle jää vain viinin muheva maku. Tarjoile keitettyjä perunoita ja hyvää leipää padan kanssa.

3. Puhdista herkkusienet, leikkaa ne lohkoiksi. Kuori pikkusipulit. Paista sienet ja sipulit kullanruskeiksi voi-öljyseoksessa. Lisää puolet niistä pataan ja säästä loput koristeeksi. Keitä pataa vielä 10 minuuttia. Koristele herkkusienillä, pikkusipuleilla ja timjamilla. Tarjoile suoraan padasta.

Lisää aiheesta:

LammaspatéRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataaAppelsiininen liha-makkara-papu-sipulipataCoq au vin pekonillaPunainen lammas- tai nautacurry
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu