Bulgarialainen linssikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674596/landscape16_9/515/290/b4120866ff2c4af7402aa4232f93da76/rc/899668-3737.jpg)
Jos haluat tarjota jotain täyttävää, kokeile linssikeittoa! Se maistuu sellaisenaan tai leivän kera. Lihaisamman vaihtoehdon saat, kun lisäät keittoon mausteisia makkaranpaloja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl vihreitä linssejä
- 2 sipulia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 l vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaatteja
- ½ tl sokeria
- ½ tl viinietikkaa
- (½ tl hienonnettua timjamia)
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit huolella. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pehmeiksi. Lisää vesi, lihaliemikuutio, linssit, paprikajauhe, suola, laakerinlehti, puristetut valkosipulinkynnet ja tomaatit liemineen.
2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.
3. Mausta valmis keitto sokerilla ja viinietikalla sekä reilulla ripauksella suolaa. Jos keitto on liian sakeaa, laimenna vedellä. Halutessasi voit lisätä mausteeksi hienonnettua timjamia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka