Bulgarialainen linssikeitto

Jos haluat tarjota jotain täyttävää, kokeile linssikeittoa! Se maistuu sellaisenaan tai leivän kera. Lihaisamman vaihtoehdon saat, kun lisäät keittoon mausteisia makkaranpaloja.

4 annosta

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaatteja
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl viinietikkaa
  • (½ tl hienonnettua timjamia)

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolella. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pehmeiksi. Lisää vesi, lihaliemikuutio, linssit, paprikajauhe, suola, laakerinlehti, puristetut valkosipulinkynnet ja tomaatit liemineen.

2. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

3. Mausta valmis keitto sokerilla ja viinietikalla sekä reilulla ripauksella suolaa. Jos keitto on liian sakeaa, laimenna vedellä. Halutessasi voit lisätä mausteeksi hienonnettua timjamia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja