Buffalo wings ja homejuustokastike
Tämä resepti paljastaa klassisten amerikkalaisten barsnacks-broilerinsiipien salaisuuden. Siipien tulee olla tulisia ja viinietikanhappamia ja ne tarjotaan sinihomejuustodipin ja sellerinvarsien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g broilerinsiipiä
- 1 rkl suolaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 sellerinvartta
Chiliviinietikkakastike
- 2 punaista chiliä
- 2 punaista paprikaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 rkl paprikajauhetta
- (tabascoa)
Sinihomejuustodippi
- 100 g sinihomejuustoa
- 200 g Philadelphia-juustoa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sinihomejuustodippi: Sekoita (käsin tai koneella) juustot ja maito sileäksi kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla ja pane viileään tarjoiluun asti.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Katkaise broilerinsiipien kärjet. Laita siivet kulhoon ja sekoita suolaa joukkoon. Anna olla huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
3. Chiliviinietikkakastike: Halkaise chilit ja paprikat, poista siemenet. Laita ne uunivuokaan öljyn kera ja paista 12 minuuttia. Jäähdytä ja soseuta mikserillä. Sekoita chili-paprikasoseeseen viinietikka, korianterinsiemenet ja paprikajauhe, miksaa edelleen sileäksi kastikkeeksi ja siivilöi se. Jos haluat kastikkeesta tulisempaa, lisää mahdollisesti muutama tippa tabascoa.
4. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Siirrä broilerinsiivet uunipellille, tiputtele päälle öljyä ja paista uunissa 12-15 minuuttia. Nostele kuumat siivet chilikastikkeeseen ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Nosta siivet liemestä, pane ne uudestaan uunipellille ja lämmitä unissa vielä 3 minuuttia. Leikkaa sellerinvarret tikuiksi. Tarjoile siivet homejuustodipin ja selleritikkujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti