Brutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia
Brutti ma buoni tarkoittaa sananmukaisesti rumaa, mutta hyvää.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
24 keksiä
- 6 munanvalkuaista
- 1 kuppi paahdettuja hasselpähkinöitä, veitsenlappeella pilkottuna
- 1 kuppi paahdettuja manteleita, pilkottuna
- 1 1/2 teelusikallista vaniljaesanssia (vanilla extract)
- 1 ruokalusikallinen Amarettoa mantelinmakua antamaan
- 3/4 kuppia sokeria
- 1 ruokalusikallista kaakaojauhetta
- 1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, myös tomuttamiseen
Valmistusohje
David sanookin, ettei kannata huolehtia keksien ulkonäöstä, sillä mitä rumempi kuori, sen herkullisempi maku.
- Esilämmitä uuni 350 asteeseen. Voitele vuoka ja tomuta jauholla.
- Riko munanvalkuaiset kulhossa, kunnes ne saavat pehmeän muodon. Lisää jauhot, vanilja, amaretto, mantelit, sokeri, kaakaojauhe ja hasselpähkinät. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat yhdistyneet.
- Muotoile taikinaa lusikalla alustalle ja jätä taikinamöykkysten, nokareiden, väliin noin 2,5 cm .
- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes koostumus on yhtenäinen. Jos pidät purtavammista kekseistä, lyhennä paistoaikaa.
- Ota keksit uunista, laita rautakehikolle ja jätä huoneenlämpöön 1/2 tunniksi, tai kunnes ne ovat viilentyneet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa