Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brutti ma buoni -keksejä eli herkkukeksirumiluksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brutti ma buoni tarkoittaa sananmukaisesti rumaa, mutta hyvää.

  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

24 keksiä

  • 6 munanvalkuaista
  • 1 kuppi paahdettuja hasselpähkinöitä, veitsenlappeella pilkottuna
  • 1 kuppi paahdettuja manteleita, pilkottuna
  • 1 1/2 teelusikallista vaniljaesanssia (vanilla extract)
  • 1 ruokalusikallinen Amarettoa mantelinmakua antamaan
  • 3/4 kuppia sokeria
  • 1 ruokalusikallista kaakaojauhetta
  • 1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, myös tomuttamiseen

Valmistusohje

David sanookin, ettei kannata huolehtia keksien ulkonäöstä, sillä mitä rumempi kuori, sen herkullisempi maku.

- Esilämmitä uuni 350 asteeseen. Voitele vuoka ja tomuta jauholla.

- Riko munanvalkuaiset kulhossa, kunnes ne saavat pehmeän muodon. Lisää jauhot, vanilja, amaretto, mantelit, sokeri, kaakaojauhe ja hasselpähkinät. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat yhdistyneet.

- Muotoile taikinaa lusikalla alustalle ja jätä taikinamöykkysten, nokareiden, väliin noin 2,5 cm .

- Paista noin 30 minuuttia tai kunnes koostumus on yhtenäinen. Jos pidät purtavammista kekseistä, lyhennä paistoaikaa.

- Ota keksit uunista, laita rautakehikolle ja jätä huoneenlämpöön 1/2 tunniksi, tai kunnes ne ovat viilentyneet

Lisää aiheesta:

PähkinäkätkötPizza verdeLusseleivonnaisetCarlan ricottajuustotorttuTäytetyt marsalavohvelitLaventelikorput
KeksitLaktoositonKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti