Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brötchen - saksansämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

12 sämpylää

  • 30 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 7-8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen melko löysäksi taikinaksi. Vaivaa se joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta pitkä säie ja leikkaa se 12 palaksi. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Leikkaa syvä viilto sämpylän halki. Peitä ja nosta sämpylöitä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Penslaa sämpylät nopeasti kuumalla vedellä, nosta takaisin uuniin, käännä uuni pelkästään ylälämmölle, ja paista vielä 5-10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KellarisämpylätMaalaissarviAamiaisgrahamsämpylätAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätRuususämpylätSeesami-aamiaissämpylät
SämpylätKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaiset

Leipähän on parasta vastapaistettuna. Haluatko lämmintä aamiaisleipää? Tee taikina edellisiltana ja pane se yöksi jääkaappiin. Ota aamulla esiin, pyöritä sämpylöitä, anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpiää ja paista. Ja nauti.

Leivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät