Brötchen - saksansämpylät
Leipähän on parasta vastapaistettuna. Haluatko lämmintä aamiaisleipää? Tee taikina edellisiltana ja pane se yöksi jääkaappiin. Ota aamulla esiin, pyöritä sämpylöitä, anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpiää ja paista. Ja nauti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
12 sämpylää
- 30 g hiivaa
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl maissiöljyä
- 7-8 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen melko löysäksi taikinaksi. Vaivaa se joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyöritä taikinasta pitkä säie ja leikkaa se 12 palaksi. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Leikkaa syvä viilto sämpylän halki. Peitä ja nosta sämpylöitä 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Penslaa sämpylät nopeasti kuumalla vedellä, nosta takaisin uuniin, käännä uuni pelkästään ylälämmölle, ja paista vielä 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka