Broilertaskut ja paahdettuja yrttiperunoita
Yllätä vieraasi herkullisilla broileritaskuilla ja paahdetuilla yrttiperunoilla. Näyttävän ruuan valmistat yllättävän helposti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 broilerin rintafileetä
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 10 kpl vihreitä oliiveja
- 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
- 100 g parmesaania
- 3 dl kanalientä
- 1 pussi dippikastike mausteseosta
- 8 hammastikkua
Paahdetut yrttiperunat
- 600 g kiinteä maltoista perunaa
- 1/2 pnt timjamia
- 1/2 pnt salviaa
- 1 rkl sormisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tee veitsellä syvä viilto fileen sisään niin, että lihaan syntyy tasku.
Hienonna oliivit sekä tomaatit ja sekoita tuorejuuston kanssa keskenään. Lusikoi täytettä taskuun ja sulje reikä kahdella hammastikulla. Ripottele dippikastike-pussin sisältö fileiden pinnalle ja nosta valmiiksi täytetyt fileet uunivuokaan, kaada kanaliemi vuoan pohjalle, raasta päälle tuoretta parmesaania ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
2. Pese perunat huolellisesti ja jätä kuori pintaan. Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää joukkoon oliiviöljy, mausteet sekä hienonnetut yrtit. Paahda uunissa 220 asteessa 30 minuutin ajan välillä sekoittaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti