Broilertaskut ja paahdettuja yrttiperunoita
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677098/landscape16_9/515/290/c8c9a5e4692ffa5a73f18003a5079d0b/Ew/623708-8265.jpg)
Yllätä vieraasi herkullisilla broileritaskuilla ja paahdetuilla yrttiperunoilla. Näyttävän ruuan valmistat yllättävän helposti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 broilerin rintafileetä
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 10 kpl vihreitä oliiveja
- 10 kpl auringonkuivattuja tomaatteja
- 100 g parmesaania
- 3 dl kanalientä
- 1 pussi dippikastike mausteseosta
- 8 hammastikkua
Paahdetut yrttiperunat
- 600 g kiinteä maltoista perunaa
- 1/2 pnt timjamia
- 1/2 pnt salviaa
- 1 rkl sormisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tee veitsellä syvä viilto fileen sisään niin, että lihaan syntyy tasku.
Hienonna oliivit sekä tomaatit ja sekoita tuorejuuston kanssa keskenään. Lusikoi täytettä taskuun ja sulje reikä kahdella hammastikulla. Ripottele dippikastike-pussin sisältö fileiden pinnalle ja nosta valmiiksi täytetyt fileet uunivuokaan, kaada kanaliemi vuoan pohjalle, raasta päälle tuoretta parmesaania ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
2. Pese perunat huolellisesti ja jätä kuori pintaan. Leikkaa perunat lohkoiksi ja lisää joukkoon oliiviöljy, mausteet sekä hienonnetut yrtit. Paahda uunissa 220 asteessa 30 minuutin ajan välillä sekoittaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka