Broileripitaleivät ja tsatsiki

Broileripitaleipä syntyy hetkessä ja maistuu varmasti myös perheen pienimmille. Tsatsiki sopii kanan lisäksi myös kalalle kastikkeeksi.

Ainekset

  • 400 g broilerminuuttipihvejä
  • 4 pitaleipää
  • 1 punasipuli
  • 3 tomaattia
  • 1 ruukku rapeaa jäävuorisalaattia
  • 1 pkt fetajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tsatsiki

  • puolikas kurkku
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1/2 pnt minttua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa sipuli sekä tomaatit siivuiksi ja sekoita kulhossa fetajuuston ja mausteiden kanssa. Halutessa mausta niitä kuivatuilla yrteillä.

Grillaa broilerinpihvit mehukkaan kypsiksi ja lämmitä myös halkaistut pitaleivät grillissä.

Täytä leipä salaattiseoksella sekä pihvillä ja kaada kastiketta päälle.

Tsatsiki: Raasta kurkku sekä valkosipuli isoon siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

Kaada kurkkuraaste kulhoon, johon lisäät jogurtin, hienonnetun mintun sekä mausteet. Anna tsatsikin maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään seuraavaan päivään. Lusikoi maustunut seos pitaleivän sisään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!