Broilerinmaksapasteija

Broilerinmaksapasteija on hyvää alkupalana, mutta sitä kannattaa tehdä myös valmiiksi jääkaappiin ja käyttää leivänpäällysteenä. Tämän ruoan valmistukseen tarvitset monitoimikoneen tai tehosekoittimen.

Yhteen kerta-annokseen

  • 450 g broilerin maksoja
  • voita paistamiseen
  • 3 rkl sipulisilppua
  • ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl portviiniä tai sherryä
  • 30 g voisulaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna 3 rkl sipulia oikein hienoksi. Puhdista maksoista mahdolliset kalvot ja paista sipulisilpun kanssa kevyesti voissa. Maksat saavat mielellään jäädä sisältä hieman rosaksi.

2. Hienonna maksat kerman ja portviinin tai sherryn kanssa. Pyöritä koneella sileäksi massaksi. Sekoita mukaan voisula sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

3. Lusikoi massa kauniiseen purkkiin tai kannelliseen kulhoon ja laita kylmään. Maksapasteija säilyy jääkaapissa jopa viisi päivää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.