Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerinmaksamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl konjakkia
  • 4 rkl portviiniä
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 neilikkaa
  • 3 maustepippuria
  • 4 mustapippuria
  • 1/4 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota voi kylmästä. Murskaa neilikat, maustepippurit ja mustapippurit huhmareessa. Hienonna sipuli ja paista sitä kevyesti voissa broilerinmaksan kanssa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes maksa ruskistuu päältä, mutta on hieman punaista keskeltä.

2. Kaada konjakki ja portviinipannulle, sytytä ja liekitä (näin maku voimistuu). Lisää sen jälkeen mausteet jaa anna seoksen jäähtyä (maksan pitää olla niin jäähtynyttä, ettei voi sula seuraavassa vaiheessa).

3. Jauha seos tehosekoittimessa ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen. Kaada taikina vuokaan ja anna moussen jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tämän moussen teet käden käänteessä tehosekoittimesssa. Tarjoile lisänä maustelimppua ja kevyttä salaaattia, jossa on esimerkiksi lollo rosso -salaattia, retiisejä ja herkkusieniä.

Lisää aiheesta:

Nopea kananmaksapatée joulupöytään BroilerigratiiniBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraUunilammascurryMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKananmaksamousse
BroilerinmaksaSuolainen mousseKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa
  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämpimät kananmaksaleivät

  • 18.02.201300:00
    Suolainen mousse

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin broilerinmaksasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kananmaksapannu