Broilerinmaksamousse
Tämän moussen teet käden käänteessä tehosekoittimesssa. Tarjoile lisänä maustelimppua ja kevyttä salaaattia, jossa on esimerkiksi lollo rosso -salaattia, retiisejä ja herkkusieniä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 300 g broilerinmaksaa
- 3 salottisipulia
- 2 rkl konjakkia
- 4 rkl portviiniä
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 3 neilikkaa
- 3 maustepippuria
- 4 mustapippuria
- 1/4 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Ota voi kylmästä. Murskaa neilikat, maustepippurit ja mustapippurit huhmareessa. Hienonna sipuli ja paista sitä kevyesti voissa broilerinmaksan kanssa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes maksa ruskistuu päältä, mutta on hieman punaista keskeltä.
2. Kaada konjakki ja portviinipannulle, sytytä ja liekitä (näin maku voimistuu). Lisää sen jälkeen mausteet jaa anna seoksen jäähtyä (maksan pitää olla niin jäähtynyttä, ettei voi sula seuraavassa vaiheessa).
3. Jauha seos tehosekoittimessa ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen. Kaada taikina vuokaan ja anna moussen jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa