Broileria appelsiinikastikkeessa

Appelsiini sopii kaikkiin linturuokiin, tässä ohjeessa se maustaa broilerin ja parsakaaliriisin. Omena- ja appelsiinilohkot tuovat ruokaan maun lisäksi myös kauniin värin.

4 annosta

  • 1 broileri
  • suolaa ja pippuria

Parsakaaliriisi

  • 4 annosta riisiä
  • 100 g pinaattia
  • 100 g parsakaalia
  • 5 dl kasvislientä
  • öljyä tai voita paistamiseen

Appelsiinikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kanalientä
  • ½ dl portviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 appelsiini

Tarjoiluun

  • 1 appelsiini
  • 1 omena

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla ja kypsennä uunissa noin tunnin ajan. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on noin 80 astetta.

2. Riisi: Kuullota riisiä kattilassa. Kaada kasvisliemi riisin päälle ja hauduta noin 20 minuuttia. Hienonna pinaatti ja kuullota sitä kevyesti. Jaa parsakaali nuppuihin ja hauduta sitä hetki kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Sekoita parsakaali ja pinaatti kypsän riisin joukkoon.

3. Appelsiinikastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta kattila takaisin levylle ja sekoita joukkoon kanaliemi. Keitä noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta appelsiininkuori ja purista mehu. Kuullota sipuli ja raastettu appelsiininkuori voissa kattilassa. Kaada joukkoon appelsiinimehu ja portviini ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Leikkaa omena lohkoiksi. Kuori toinen appelsiini ja poista lohkoista kalvot. Paloittele broileri. Nosta broilerinpalat sekä omena- ja appelsiinilohkot tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi riisiä ja appelsiinikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!