Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileria appelsiinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 broileri
  • suolaa ja pippuria

Parsakaaliriisi

  • 4 annosta riisiä
  • 100 g pinaattia
  • 100 g parsakaalia
  • 5 dl kasvislientä
  • öljyä tai voita paistamiseen

Appelsiinikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kanalientä
  • ½ dl portviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 appelsiini

Tarjoiluun

  • 1 appelsiini
  • 1 omena

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla ja kypsennä uunissa noin tunnin ajan. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on noin 80 astetta.

2. Riisi: Kuullota riisiä kattilassa. Kaada kasvisliemi riisin päälle ja hauduta noin 20 minuuttia. Hienonna pinaatti ja kuullota sitä kevyesti. Jaa parsakaali nuppuihin ja hauduta sitä hetki kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Sekoita parsakaali ja pinaatti kypsän riisin joukkoon.

3. Appelsiinikastike: Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta kattila takaisin levylle ja sekoita joukkoon kanaliemi. Keitä noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta appelsiininkuori ja purista mehu. Kuullota sipuli ja raastettu appelsiininkuori voissa kattilassa. Kaada joukkoon appelsiinimehu ja portviini ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Appelsiini sopii kaikkiin linturuokiin, tässä ohjeessa se maustaa broilerin ja parsakaaliriisin. Omena- ja appelsiinilohkot tuovat ruokaan maun lisäksi myös kauniin värin.

4. Leikkaa omena lohkoiksi. Kuori toinen appelsiini ja poista lohkoista kalvot. Paloittele broileri. Nosta broilerinpalat sekä omena- ja appelsiinilohkot tarjoiluvadille. Tarjoa lisäksi riisiä ja appelsiinikastiketta.

Lisää aiheesta:

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaKananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastikeAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoJänistä ja pastaa kermakastikkeessaTäytetty kalkkuna amerikkalaisittainSienirisottoa ja yrttikanaa
BroileriKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi