Broileri-risi-bisi

Tämä on niitä koko ateria samassa padassa -ruokia, joita on hauska tarjota, varsinkin jos pöydässä on useita ruokailijoita. Voit toki tarjoilla lämpimät ainekset omina ryhminään suurella laakealla vadilla.

Neljälle

  • 1 sipuli silppuna
  • 25 g voita
  • 2 tl currya
  • suolaa
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 dl vettä
  • 125 g pakasteherneitä
  • 1 pieni purkki maissinjyviä
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 2-3 sellerinvartta
  • 1 grillatun broilerin lihat lämmitettyinä

Valmistusohje

1. Kuullota sipuli kiiltäväksi voissa ja sekoita joukkoon curry, paista hetki ja lisää riisi, kääntele, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada päälle vesi ja suolaa. Keitä riisi kypsäksi.

2. Kuumenna maissit ja herneet kasarissa vesitilkassa.

3. Kerrostele selleri, riisi, lämmitetyt broilerinpalat, herneet, maissit ja paprikakuutiot korkeaan vuokaan. Tarjoile mielellään lisäksi lämmintä vaaleaa leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.