Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileri-pot-au-feu hummerin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa luineen
  • 2 keitettyä hummeria
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 l kanalientä
  • 4 kevätsipulia
  • 4 pientä porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua

Punainen curry-aioli

  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 1 rkl currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Pese harjalla puikulaperunat hyvin. Keitä ne kypsiksi kuorineen. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada kookosmaitopurkista päältä kirkas neste pois ja käytä vain paksu valkoinen massa. Sekoita (käsin tai koneella) kookosmassa, currytahna ja kalakastike. Purista valkosipulinkynsi joukkoon. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit poikittain paloiksi. Silppua korianteri. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, laita broileripalat kiehumaan ja keitä hiljalleen 8 minuuttia. Lisää perunat, porkkanat, sipulit ja korianteri. Anna kiehahtaa ja nosta sitten kattila liedeltä. Anna keiton vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

3. Jaa hummerit kahtia pitkittäin ja jaa ne neljälle syvälle lautaselle. Lisää lautasille myös broileripalat sekä vihannekset. Siivilöi liemi hienoreikäisellä siivilällä, kiehauta se uudelleen ja kauho lautasille. Tarjoile aiolin kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraKana-pot-au-feuBroileri currykastikkeen keraThai-maustettu kanapataBroileri-pot-au-feu krutonkien keraChutneykanaa salaattipedillä
BroileriKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Pot-au-feu (sananmukaisesti pata liekeissä) on ranskalainen lihakeitto, jossa on tavallisesti kahta lajia lihaa. Meidän versiossamme on broileria ja hummeria; valmiit, pakastetut hummerit käyvät hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi