Broileri-pot-au-feu hummerin kera

Pot-au-feu (sananmukaisesti pata liekeissä) on ranskalainen lihakeitto, jossa on tavallisesti kahta lajia lihaa. Meidän versiossamme on broileria ja hummeria; valmiit, pakastetut hummerit käyvät hyvin.

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa luineen
  • 2 keitettyä hummeria
  • 10 puikulaperunaa
  • 2 l kanalientä
  • 4 kevätsipulia
  • 4 pientä porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua

Punainen curry-aioli

  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 1 rkl currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Pese harjalla puikulaperunat hyvin. Keitä ne kypsiksi kuorineen. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada kookosmaitopurkista päältä kirkas neste pois ja käytä vain paksu valkoinen massa. Sekoita (käsin tai koneella) kookosmassa, currytahna ja kalakastike. Purista valkosipulinkynsi joukkoon. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

2. Kuori perunat ja porkkanat ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulit poikittain paloiksi. Silppua korianteri. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, laita broileripalat kiehumaan ja keitä hiljalleen 8 minuuttia. Lisää perunat, porkkanat, sipulit ja korianteri. Anna kiehahtaa ja nosta sitten kattila liedeltä. Anna keiton vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.

3. Jaa hummerit kahtia pitkittäin ja jaa ne neljälle syvälle lautaselle. Lisää lautasille myös broileripalat sekä vihannekset. Siivilöi liemi hienoreikäisellä siivilällä, kiehauta se uudelleen ja kauho lautasille. Tarjoile aiolin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!