Unohda työmaa- ja kouluruokaloiden currykanat. Tämä ruoka on sekä maukkaampaa että mehevämpää. Tarjoile intialaisen basmatiriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg broilerinpaloja luineen
- 1,5 kanaliemikuutiota
- 7 dl vettä
- 1 iso porkkana paloina
- 1 sipuli
- 5 neilikkaa
- 1 laakerinlehti
Kastike
- 2 rkl currya
- 2 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Laita broilerinpalat pataan. Murenna joukkoon liemikuutiot, lisää porkkanapalat ja kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat. Paina neilikat kiinni sipuliin ja laita se sekä laakerinlehti pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 35-40 minuuttia kannen alla.
2. Siivilöi liemi talteen. poista broilerinpaloista nahka.
3. Kuullota currya voissa kasarissa muutama minuutti, sekoita joukkoon jauho ja lisää siivilöity keitinliemi sekä kerma sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada kastike lihapalojoen päälle. Tarjoile keitetyn riisin ja salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.