Briossi
Ainekset
- 500 g (8,5 dl) vehnäjauhoja
- 70 g (0,7 dl) maitoa
- 20 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 50 g (0,6 dl) sokeria
- 6 munaa
- 300 g pehmeää voita
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva siihen. Vaivaa yleiskoneessa joukkoon puolet jauhoista, mausteet ja kananmunat yksitellen. Vaivaa joukkoon loput jauhot kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää. Lisää voi joukkoon pienissä erissä ja anna kohota kylmässä liinan alla yön yli. Leivo pieniksi pulliksi ja anna kohota vielä hetki. Paista uunissa 190 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut