Briepurilainen
Brie ja chutney muodostavat maukkaan yhdistelmän, jossa pehmeä kermaisuus kohtaa makean voimakkuuden. Huomasimme, että tämä herkku vain paranee hampurilaisen lisukkeena. Jos sinulla ei ole brietä, myös muut juustot sopivat tähän hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 8 viipaletta briejuustoa
- 1 sipuli
- 4 rkl mango chutneyta
- salaattia
- 4 hampurilaissämpylää
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha notkeaksi taikinaksi suolan ja pippurin kanssa. Muotoile neljä pihviä ja grillaa niitä noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta.
2 Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Halkaise hampurilaissämpylät ja pane alaosa lautaselle. Lisää leivän päälle salaatinlehtiä, sipulia, vastagrillattu hampurilaispihvi, briejuustoviipale ja ruokalusikallinen mango chutneyta. Pane päällimmäiseksi leivän kansi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan