Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bolivialainen lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g possunlapaa tai -kinkkua
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 3 rkl riisiä
  • 2 tomaattia
  • 1/4 tl chilimaustetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sahramia
  • 4 dl lihalientä
  • 3 perunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • ½ rkl siirappia
  • 2 rkl maapähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy isossa padassa ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli. Lisää lihapalat ja riisi. Ruskista koko ajan sekoittaen.

2. Lisää tomaattikuutiot. Sekoita joukkoon chilimauste, kaneli, neilikka ja suola. Kaada lihaliemi ja mausta sahramille. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat pataan ja keitä noin 15 minuuttia. Rouhi maapähkinät. Sekoita pataan kerma, siirappi ja pähkinärouhe. Hauduta vielä muutama minuutti tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tämän bolivialaisen lihapadan maustavat chili, kaneli ja sahrami. Riisi, perunat ja liha tuovat pataan ruokaisuutta, ja tomaattien happamuus ja siirapin makeus tasapainottavat toinen toisiaan.

Lisää aiheesta:

Saté-lihavarrasBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataNopea ranskalainen lihapataThai-maustettua porsaanfileetäSitruunainen oliivi-lammaspataLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
PorsaanlihapataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta