Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blinit sienisalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile valmistaa itse rapeita ja maukkaita blinejä. Sienisalaatin ja kylmäsavulohen kera nautitut blinit käyvät alkuruoaksi tai illanistujaisiin pikkupurtavaksi.

Ainekset

  • 2 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl lämmitettyä maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Sienisalaatti

  • 2 dl suolasieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 hapahkoa omenaa
  • 1 prk smetanaa
  • 1rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ,sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.

Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito.Lisää loput aineet taikinaan. Viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen. Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.

Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä tai liota niitä vuorokausi vettä vaihtaen. Maista suolaisuus sienistä.

Purista liika vesi niistä pois ja hienonna ne veitsellä. Kuori omena ja sipuli. Hienonna ne sienten mukaan. Mausta sieni salaatti yrteillä ja mustapippurilla. Vatkaa smetana kevyesti ja nostele sienisalaatin joukkoon.

Lisäksi annokseen siivutettua kylmäsavulohta.

Lisää aiheesta:

Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin keraPerunagnocchit sienten keraTummariisigratiiniFriteeratut herkkusienet dippikastikkeellaRapu-herkkusienitäytteiset paprikacrepitKantarellipiiras
BlinitAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera