Blinit sienisalaatilla
Kokeile valmistaa itse rapeita ja maukkaita blinejä. Sienisalaatin ja kylmäsavulohen kera nautitut blinit käyvät alkuruoaksi tai illanistujaisiin pikkupurtavaksi.
Ainekset
- 2 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl lämmitettyä maitoa
- 1 tl suolaa
- 20 g voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
Sienisalaatti
- 2 dl suolasieniä
- 1 punasipuli
- 1 hapahkoa omenaa
- 1 prk smetanaa
- 1rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ,sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.
Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito.Lisää loput aineet taikinaan. Viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen. Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.
Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä tai liota niitä vuorokausi vettä vaihtaen. Maista suolaisuus sienistä.
Purista liika vesi niistä pois ja hienonna ne veitsellä. Kuori omena ja sipuli. Hienonna ne sienten mukaan. Mausta sieni salaatti yrteillä ja mustapippurilla. Vatkaa smetana kevyesti ja nostele sienisalaatin joukkoon.
Lisäksi annokseen siivutettua kylmäsavulohta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan