Blinit sienisalaatilla

Kokeile valmistaa itse rapeita ja maukkaita blinejä. Sienisalaatin ja kylmäsavulohen kera nautitut blinit käyvät alkuruoaksi tai illanistujaisiin pikkupurtavaksi.

Ainekset

  • 2 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl lämmitettyä maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Sienisalaatti

  • 2 dl suolasieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 hapahkoa omenaa
  • 1 prk smetanaa
  • 1rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ,sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.

Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito.Lisää loput aineet taikinaan. Viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen. Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.

Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä tai liota niitä vuorokausi vettä vaihtaen. Maista suolaisuus sienistä.

Purista liika vesi niistä pois ja hienonna ne veitsellä. Kuori omena ja sipuli. Hienonna ne sienten mukaan. Mausta sieni salaatti yrteillä ja mustapippurilla. Vatkaa smetana kevyesti ja nostele sienisalaatin joukkoon.

Lisäksi annokseen siivutettua kylmäsavulohta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.