Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blinit jogurtista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

noin 10 kpl

  • 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Lisäksi

  • mätiä (tai savulohta), sipulisilppua ja smetanaa

Valmistusohje

Blinien onnistumisen kannalta on tärkeää, että taikinajuuri saa käydä makua itseensä. Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista. Tattarijauhojen kanssa on syytä olla tarkkana, koska eri tattarijauhot sitovat eritavoin nestettä. Blinien kanssa tarjotaan perinteisesti mätiä, smetanaa ja sipulia. Toisessa reseptissä blineihin on lisätty savulohta, tässä tapauksessa suolaa ei tarvitse lisätä taikinaan.

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet ja katkarapusalaatti sopivat. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Lisää aiheesta:

BliniburgeritUuniblinitMehevä blinikakkuBliniburgerit10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannullaBlinit
BlinitAlkuruoatMyllyn ParasPääruoatKalaruoka

Venäjällä sanotaan, ettei laskiainen ole mitään ilman blinejä! Blinit ovatkin laskiaispöydän oikeutettu keskipiste. Trendikkäitä blinejä tarjoillaan nykyään myös joulupöydässä ja elokuussa rapujen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera